Actualitate

Ole, ole! Parasim PCRM!

Eveniment istoric: a pierit fractiunea PCRM din Consiliul raional Orhei. Asa ceva n-ar fi prezis nici chiar cei mai optimisti proroci locali.

Evenimentul s-a produs la sedinta extraordinara a Consiliului raional zilele trecute. Dupa epuizarea intrebarilor de pe ordinea de zi, a cerut cuvantul Evgheni Pisov, figura principala in fractiunea PCRM, ex-prefectul judetului Orhei, ex-presedinte de raion, poreclit pe atunci „perfectul de Orhei” (s-a facut de ras la TV, prezentandu-se… perfectul de Orhei). Dupa 2007, cand CR Orhei a obtinut o majoritate democrata, Pisov a trecut, neobservat de presa noastra, prin functiile de viceministru al Culturii si de sef al Inspectoratului Fiscal Orhei, de unde a plecat tot misterios acum trei luni. Declaratia acestuia la sedinta a cazut ca din senin: „Ies din randul fractiunii PCRM si intru in randurile PD, cererea deja am scris-o…”.

Daca Pisov spunea ca intra in Miscarea Ionilor din Moldova ori in Partidul Liber-Schimbist, nimeni nu s-ar fi mirat. Un vuiet ca de cutremur a trecut printre consilierii PD. Primul a reactionat Vladimir Bobeica: „Inainte de a veni la PD, Pisov trebuie sa lumineze zece neclaritati: cheltuielile de milioane din banii publici la reconstructia stadionului orasenesc in 2006; creditele acordate Dumnezeu stie cui, dar gajate de Consiliul raional Orhei intre 2003-2007, care trebuie rambursate din banii publici. Despre celelalte, vom vorbi mai tarziu…”. Iar replica lui Veaceslav Rusu, tot consilier PD, Pisov nu o va uita cat va trai: „Cand te-ai dus de la PD la comunisti, ne-ai lasat carnetul de membru, spunand ca n-ai ce face cu el. Am rabdat si am tacut. Deviza „Nimeni nu-i uitat, nimic nu se uita” e prima in PD si noi o respectam”.

Petru Papusoi, presedintele sedintei, cu greu a linistit sala atunci cand si Ion Cocarla, alt fruntas al PCRM, a declarat ca paraseste fractiunea respectiva. „Si mata vrei la PD?”, s-a rastit Bobeica. Cocarla s-a retras tacut pe locul de consilier independent… Sala nu s-a potolit, cerand apoi capul lui Ion Nasalciuc, ex-seful oficiului teritorial Orhei a Ministerului APL. Acesta, dupa lichidarea institutiei, a disparut din oras. Nasalciuc a comis o multime de ilegalitati si a batjocorit primarii necomunisti in perioada regimului Voronin.

La finele sedintei, consilierii au constatat ca din fractiunea cu sapte comunisti a ramas de fapt numai unul – Valerian Scutelnic. Dupa formarea AIE, toamna trecuta, sase comunisti din CR s-au lepadat de PCRM. Petru Papusoi, decanul de varsta al comunistilor din Orhei, care a parasit surprinzator partidul in noiembrie trecut, a ras de Pisov si Nosalciuc, spunand ca acestia nici n-au constituit formatiunea PCRM.

„Ce vom face acum fara opozitie?”, a intrebat in gluma Alexei Ivanov, consilier AMN, mentionand ca fractiunile PCRM se destrama si in alte raioane.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *