Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 13:10
Abonamente

Actualitate 17 August 2018, ora 09:06

Oleg Brega recunoaște de ce candidează la parlamentare

Marime Font

Activistul civic Oleg Brega a anunțat printr-o înregistrare video că va candida la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 24 februarie 2019 în Republica Moldova. Activistul a declarat că își va înainta candidatura inclusiv pentru a influența agenda publică și pentru a promova drepturile omului în cadrul dezbaterilor electorale, dacă va participa la acestea. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la postul de televiziune 10TV, scrie IPN. 

Oleg Brega susține că trebuie schimbat comportamentul fățarnic al politicienilor moldoveni, indiferent din ce tabără sunt. „Oamenii una spun și alta fac. Eu aș vrea să fiu un demnitar consecvent și dacă cer transparență, chiar să fie transparență și în ședințele de interes public, și în ședințele care nu trezesc mare interes public. La negocieri de coaliții tot aș vrea transparent să participe și mass-media ca să nu fie protocoale adiționale secrete care aduc atâta pagubă după aceea”, a spus Oleg Brega.

Activistul spune că nu este tentat să se alăture coaliției anunțate de PAS, PPDA și PLDM pentru următoarele parlamentare și că va examina această posibilitate doar dacă vor adera mai multe partide politice și lideri credibili ai societății civile. Totodată, Oleg Brega spune că va fi dispus să cedeze în favoarea unui candidat care va avea aceleași valori ca și el și ar putea să aibă mai multe șanse de victorie.Oleg Brega afirmă că odată ajuns în Parlament nu va susține niciun guvern pentru că, în caz contrar, va trebui să răspundă pentru acțiunile guvernului. „Eu aș prefera să fiu un deputat liber și să votez fiecare proiect de lege conform conștiinței mele sincer și nu din interes de gașcă, de coaliție, de majoritate”, a continuat activistul.

Totodată, activistul admite că s-ar putea nici să nu fie înregistrat în calitate de candidat la parlamentare de către organele competente. 

Sursa: ipn.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md