Fotbal

Olimpia Bălţi a acces în premieră în topul mondial al cluburilor

Pentru prima dată în acest top a acces şi formaţia bălţeană “Olimpia”, care în vara anului curent a debutat în competiţiile europene intercluburi.

Jucătorii antrenaţi de Nicolae Bunea au acumulat 67 de puncte şi s-au poziţionat pe treapta a 335. Un punctaj similar au înregistrat şi formaţiile Sligo Rovers (Irlanda), Nasaf (Uzbekistan), Kazma (Kuwait), Al Wahda (Emiratele Arabe Unite), Torpedo Jodino (Belarus) şi TNS (Ţara Galilor).

Alte două formaţii care ne-au reprezentat în turneele europene din actualul sezon: Sheriff Tiraspol şi Dacia Chişinău au înregistrat un progres ierarhic în clasament. Campioana a urcat o poziţie şi în present ocupă locul 100 cu 120 de puncte accumulate, la egalitate cu norvegienii de la Rosenborg.

Adversarele tiraspolenilor din Europa League, ocupă următoarele poziţii în top: BATE Borisov (Belarus) – locul 47, Dinamo Kiev (Ucraina) – 60, AZ Alkmaar (Olanda) – 119.

Vicecampioana Dacia Chişinău a înregistrat cea mai bună urcare în clasament. După un 283 în luna iulie, ei au avansat până la 268.”Lupii galbeni” sunt la egalitate de puncte,77, cu formaţiile Heerenveen (Olanda) şi Sibenik (Croaţia).

Lideră a clasamentului IFFHS rămâne a fi echipa italiană Internazionale Milano (293 de puncte), urmată consecutiv de Barcelona Spania (283), şi Bayern Munchen Germania (253).

Echipa italiană Internazionale Milano continuă să se afle pe prima poziţie, cu 293 de puncte, în clasamentul stabilit de Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) şi în luna august.

Pe poziţia secundă se află spaniolii de la FC Barcelona, cu 283 de puncte, iar pe locul trei se situează nemţii de la Bayern Munchen (253 de puncte).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *