Astăzi 22 Ianuarie 2020, Miercuri - Ultima actualizare la 21 Ianuarie 2020
Abonamente

Actualitate 4 Mai 2012, ora 08:04    Din editia print

crimă și pedeapsăOmorul lui Krasavcik – consecinţă a legăturilor poliţiei cu lumea interlopă

Marime Font

Ministrul Alexei Roibu regretă că l-a demis pe comisarul Cociug atât de târziu

Omorul de sâmbăta trecută, săvârşit în Codrii Orheiului, putea fi evitat dacă între poliţia şi interlopii locali n-ar fi existat o strânsă legătură. TIMPUL a reuşit să discute cu mai mulţi martori, inclusiv poliţişti, care au văzut cu ochii lor răfuiala din pădure, dar şi cele întâmplate în noaptea din ajun la discoteca „Lica” din Orhei. Fiindcă toate de acolo încep. Şi toate pornesc de la o femeie... Aşa reiese din reconstituirea cu aproximaţie a tabloului omorului lui Krasavcik - crimă care l-a făcut pe ministrul de Interne, Alexei Roibu, să recunoască:„Regret că atât de târziu l-am demis pe comisarul Cociug”.

În noaptea de vineri, 27 aprilie, spre sâmbătă, pe la ora 1.00, interlopul Alexei Veretco, alias Krasavcik, a ieşit de la discoteca „Lica”. Afară staţiona o maşină, ai cărei pasageri nu se ştie dacă aveau un scop precis sau îşi pierdeau timpul acolo. Odată cu apariţia lui Veretco, însă, din maşină a ieşit Radu Andriţco, supranumit Biceps. Acesta i-ar fi cerut socoteală lui Krasavcik, că de ce i-ar fi spus prietenei sale că e frumoasă… Poate că lucrurile ar fi luat o altă întorsătură, dacă la discotecă nu era prezentă şi fata, căci Biceps insista ca celălalt să-şi ceară imediat scuze de la ea. Refuzul lui Krasavcik l-a scos din pepeni şi a sărit la bătaie. Între timp, din aceeaşi maşină ar fi ieşit poliţiştii Vasile Cojocari şi Tudor Curchi, ultimul purtând uniformă. Când Krasavcik l-a pus la pământ pe Biceps, a urcat peste el şi i-a înfipt tăişul unui cuţit în umăr, Cojocari ar fi sărit între ei. S-a ales şi el cu o tăietură la piciorul stâng. „Voi sunteţi poliţişti! Vă daţi seama ce faceţi?”, ar fi strigat Krasavcik. Apoi s-au despărţit, fără să anunţe Comisariatul de poliţie despre cele întâmplate. Să fi fost altfel, Krasavcik s-ar fi aflat astăzi în cel mai rău caz la puşcărie, dar nu în sicriu...

„Era mâna dreaptă a comisarului”

Ce aveau de împărţit cei trei în aceeaşi maşină, după miezul nopţii, n-am reuşit să aflăm, dar prin Orhei se zvoneşte că Cojocari ar avea legături cu interlopii şi că nu şi-a anunţat colegii despre incident pentru a-l scurge apoi de bani pe Veretco. Despre Cojocari se ştie că a fost avansat de către comisarul Cociug din funcţia de poliţist de sector în cea de inspector superior al poliţiei rutiere. Atât unii poliţişti, cât şi agenţi economici din Orhei afirmă că acesta nu făcea niciun pas fără ştirea comisarului şi aduna pentru acesta o dijmă lunară, care i-a oferit lui Cociug posibilitatea să-şi construiască un palat în numai şapte luni. „Când intri în biroul lui Cociug, nu înţelegi care e comisarul. Ei stau deseori la aceeaşi masă, cu acelaşi computer în faţă”, afirmă ex-vicecomisarul Alexandru Mazurean. „Nu Cojocari decide ce să facă, ci căpetenia sa”, afirmă alt poliţist. „Cojocari era mâna dreaptă a comisarului şi strângea bani pentru el”, confirmă poliţista Liliana Vascan. Şi dacă e aşa, probabil că Cojocari l-a anunţat pe Cociug în aceeaşi seară despre incidentul de la discotecă, deşi acesta spune că n-a ştiut nimic.


Celălalt poliţist, Curchi, infirmă că ar fi fost atunci la „Lica”: „De ce mă întrebaţi? De unde aţi luat-o? Care martori? Glumiţi? Nu-i corect”. Astăzi, când Cojocari e arestat, iar Biceps este fugar, Curchi nu este suspectat în dosarul deschis după omuciderea de a doua zi, susţine procurorul Corneliu Bratunov, şeful Direcţiei exercitare a urmăririi penale pe cauze excepţionale.

O împăcare de 500 de euro

Oameni din s. Bolohani, unde locuieşte comisarul, îşi amintesc că în aceeaşi noapte la poarta lui Cociug au staţionat vreo patru maşini luxoase. Cine să fi fost musafirii de taină, satul nu ştie, dar ne şopteşte că în curtea gazdei s-a discutat mult şi aprins… A doua zi, Krasavcik şi-a dat seama că ar trebui să facă pace cu Cojocari şi l-a rugat pe fostul poliţist Iurie Matcovschi, cu care se afla în relaţii bune, să-i organizeze o întâlnire cu acela. Cojocari i-a spus lui Matcovschi să revină peste 15 minute, după care i-a invitat peste o oră la restaurantul „Doi haiduci” din codri. Potrivit unor surse, Krasavcik intenţiona să cumpere iertarea lui Cojocari cu 1000 euro, dar Matcovschi l-a convins că şi jumătate din această sumă le va ajunge.

Era trecut de 19.00, când cei doi au intrat în pădure cu „Mercedes”-ul lui Matcovschi. La parcare staţiona o maşină „Venta”, din care a ieşit Cojocari. S-au salutat cu toţii. „Vasile, noi am venit cu vorbe bune, ţi-am adus bani pentru împăcare”, i-ar fi spus Matcovschi. La care Cojocari ar fi răspuns: „Nu hotărăsc numai eu, acuşi vin băieţii…”.

Spectator la omor…

A urmat o scenă de film hollywoodian, sub privirile îngrozite ale unor angajaţi de la sauna din apropiere. Când Matcovschi şi Krasavcik şi-au întors privirile, au văzut înlemniţi în spatele lor, apropiindu-se, vreo 10-15 bărbaţi bine făcuţi, unii dintre care purtau arme. Simţind că miroase a sânge, cei doi au urcat iute în maşină şi au pornit în viteză spre aceştia. Căutau să iasă cu orice preţ din pădure, însă calea spre şosea era blocată de maşinile nou-veniţilor care, în acest timp, au început să împuşte în maşina lui Matcovschi. Văzând moartea în faţă, acesta s-a oprit brusc, a dat maşina înapoi, şi-a luat viteză şi a apăsat pe accelerator. Spera, probabil, că va putea muta din loc măcar o maşină din faţa lor, ca să şteargă putina. A reuşit însă doar să lovească un Jeep, deteriorând ambele automobile... Atunci necunoscuţii au năvălit peste ei şi l-au tras pe Matcovschi afară. Timp de trei-patru minute, el nici nu se mai observa printre bărbaţii care bocăneau în el ca într-un sac. Speriat, Krasavcik, a deschis uşa şi a tras, dar tot atunci a căzut înapoi în maşină, răpus de gloanţe…

Când Matcovschi s-a ridicat plin de sânge şi a intrat în maşină, Krasavcik tocmai îşi dădea sufletul. Fostul poliţist a ieşit ameţit, îndreptându-se spre saună. A trecut pe lângă Cojocari, care privise măcelul fără să intervină. Martorii susţin că Matcovschi ar fi strigat cu furie la Cojocari, dar n-au auzit decât: „Animalule, de ce faci aşa ceva?”. În panică, s-a adresat apoi angajaţilor saunei: „Moare un om! Chemaţi Salvarea!”. Întorcându-se la maşină, l-a găsit pe Krasavcik fără suflare. „Bandiţii” nu mai erau. Plecând, Cojocari l-a anunţat despre omor pe comisarul Cociug, care confirmă acest lucru. Iurie Matcovschi a fost internat în spital în stare gravă şi n-a vorbit câteva zile. El a refuzat să ne spună altceva, decât: „Cojocari a vrut să arate că are brigadă. N-am idee cine-s…”.

Oaspeţii pădurii erau sportivi

Cine făcea parte din „echipa de intervenţie” a lui Cojocari? Potrivit procurorului Bratunov, în mare parte aceştia au fost descoperiţi şi sunt sportivi. Procurorul spune că şi campionul la kickboxing Constantin Ţuţu a fost implicat în măcelul de sâmbătă. Deşi a declarat presei că este nevinovat, în prezent Ţuţu se ascunde de anchetă. Întrebat dacă Cojocari a chemat sportivii în pădure, Bratunov ne-a spus: „Inclusiv el, dar şi nişte cunoştinţe de-ale lui”. Alte surse susţin că printre acestea s-ar număra şi Andriţco. De menţionat că ştirea despre vizita nocturnă la casa comisarului Cociug a ajuns şi la procurori. „Am auzit şi noi despre această vizită, însă informaţia se verifică şi nu e stabilită cu certitudine”, punctează Bratunov.

 


 

A doua zi, pretinsul ucigaş, Ion Corcodel, s-a predat procurorilor. Avocatul său, Adrian Lebedinschi, spune că acesta ar fi venit cu Ţuţu la „Doi haiduci”, pentru a vedea localul, unde intenţionau să sărbătorească ziua de 1 Mai. „Când au ajuns, altercaţia era în toi. După ce au parcat maşina şi au ieşit, au văzut „Mercedes”-ul lui Matcovschi, venind spre ei în viteză. S-au ferit, iar maşina s-a oprit, a dat înapoi, după care s-a izbit de un Jeep. Atunci Veretco a deschis uşa şi a împuşcat în clientul meu, care încercând să-l neutralizeze, i-a răspuns cu o împuşcătură în umăr. Din păcate, glontele a fost fatal”, adaugă avocatul. În aceeaşi zi, s-a predat şi Cojocari. Ambii pledează nevinovaţi. Ieri, Judecătoria Centru a emis un mandat de arest pe un termen de 30 de zile pe numele lui Ţuţu, Andriţco şi a încă unui participant la crima de sâmbătă, Oleg Pruteanu, zis Borman, toţi trei fiind anunţaţi în căutare.

Incidentul de la „Lica” a fost ascuns de poliţie

Faptul că incidentul de la discoteca „Lica” a fost ascuns de către poliţie în mod intenţionat ni-l demonstrează cu prisosinţă registrul Comisariatului de poliţie Orhei (vezi foto).


Altercaţia din ajun a fost înscrisă aici tocmai după săvârşirea omorului. În imagine se observă că omorul este înregistrat la 28 aprilie, ora 19.45, iar incidentul de la „Lica” – la 20.00. Iar faptul că comisarul Cociug a susţinut acţiunile lui Cojocari şi a încercat să-l scoată basma curată din toată murdăria ni-l arată scrisoarea sa către MAI din ziua crimei, în care notează că acesta „a dat dovadă de bărbăţie şi nu s-a eschivat de la îndeplinirea obligaţiunilor de serviciu, indiferent de faptul că se afla în timpul liber”.

Înainte ca noi să obţinem accesul, pe alte căi, la registrul comisariatului, Oleg Cociug ne-a spus că altercaţia de la „Lica” a fost înregistrată conform legislaţiei, în aceeaşi zi. Totodată, el infirmă că ar fi ştiut despre aceasta până la omor: „Eu, în genere, eram în s. Bolohani şi n-am ştiut nimic”. Întrebat cine l-a vizitat în acea noapte, comisarul ne-a spus: „Eu am oameni angajaţi, care fac construcţii. Ei şi acum activează şi dorm acolo”. Cociug spune că habar nu are nici cine a chemat „sportivii” de la Chişinău: „Sunt multe vorbe şi aberaţii, dar numai ancheta va stabili cine-i vinovat”.

„M-a ameninţat că-şi va bate joc de fetele mele”

„Este un caz ieşit din comun. Aşa cum în conflictul de la discotecă au fost implicaţi colaboratori ai poliţiei, comisarul trebuia să intervină neîntârziat până la producerea crimei. Sunt încredinţat că el ştia despre toate astea”, susţine ex-vicecomisarul de Orhei, Victor Tolici. El crede că Cojocari este direct implicat în omorârea lui Veretco, fiind protejat de comisar, pe care-l asigura cu bani până acum. Din aceşti bani, Cociug şi-ar fi ridicat casa şi şi-ar fi întreţinut cele opt microbuze, care circulă pe rutele Orhei - Bolohani şi Orhei - Step-Soci, înregistrate pe numele mamei sale. Afacerea comisarului cu microbuzele este confirmată şi de orheianca Ala Braşoveanu. Aceasta ne relatează că avea licenţă pentru ruta Orhei - Bolohani, însă Cociug a presat-o insistent să-i predea documentele. „Odată m-a ameninţat că-şi va bate joc de fetele mele minore. Altă dată, într-o singură zi, poliţia rutieră mi-a aplicat şapte amenzi de câte o mie de lei…”, precizează femeia.

Apropo de Victor Tolici. De câţiva ani, el a scris o mulţime de scrisori conducerii RM, la MAI, SIS, CCCEC, Procuratură, despre acte strigătoare la cer la care s-ar deda comisarul. Se organizau diferite controale, dar niciunul nu găsea probe… După una din aceste scrisori, în noaptea de 25 ianuarie 2012, necunoscuţi au împuşcat în casa lui Tolici. El presupune că astfel Cociug l-a atenţionat să se oprească. Presiunile au continuat asupra fiicei lui Tolici, care e poliţistă. De 8 Martie, ea a fost singura femeie din comisariat căreia nu i s-a acordat premiul de 500 de lei de la MAI. A reuşit să primească banii numai după ce s-a plâns ministrului Roibu… Mai mult, comisarul a interzis altor poliţişti să discute cu ea şi a deschis contra ei un şir de anchete de serviciu.

Deputatul Ştirbate: „Ordinea publică se respectă la Orhei”

Pe vremea guvernării comuniste, Oleg Cociug a fost şeful Pazei de Stat din Orhei. Devenind poliţist peste noapte, afirmă colegii săi, nu-şi cunoştea meseria şi deseori le dădea indicaţii să-i absolve de pedeapsă pe unii infractori. Fostul vicecomisar, Alexandru Mazurean, spune că a fost nevoit să-şi dea demisia după ce reţinuse o maşină cu anvelope furate şi comisarul i-a ordonat s-o elibereze. „Lui nu-i plăcea când cineva gândeşte. Încercam să-i lămuresc că încălcăm legea, dar el refuza să mă asculte. Uneori cerea şi părţilor vătămate să-şi retragă cererea de la poliţie”, susţine Mazurean. Vladislav Ciobanu adaugă că Cociug proteja un bărbat din s. Vatici, care umbla cu numere de înmatriculare false şi ţinea în beci un copil invalid, forţându-l să-i lucreze pământul şi refuzând să-l întoarcă părinţilor.

Miercuri, Alexei Roibu l-a demis pe Oleg Cociug. Fostul comisar s-a eschivat să comenteze decizia ministrului şi, plecând de la comisariat, şi-a cerut scuze de la toţi. Cu toate acestea, el îi acuză de toate relele pe poliţiştii care vorbesc despre situaţia din comisariat. „Mazurean umbla cu maşini cu numere furate. Intraţi la Vatici şi o să vedeţi câte probleme aveau oamenii cu Ciobanu. Braşoveanu vorbeşte prostii. Tolici vrea să facă prostologii! S-au pornit contra mea, pentru că sunt băiat cu caracter. Dacă ai încălcat - răspunzi, dacă nu - bună ziua şi la revedere!… De fapt, eu cu toţi poliţiştii sunt în relaţii foarte bune”. Declaraţia sa este contrazisă de numeroase înregistrări audio şi video, realizate de subalternii săi, în care ex-comisarul urlă la ei cu cele mai murdare sudălmi.

Ministrul Roibu: „Să ştiţi că am făcut un pas corect”

Datorită căror merite a ajuns acest om comisar de poliţie? Orheienii consideră că Oleg Cociug a reuşit să obţină funcţia graţie protecţiei de care s-ar fi bucurat din partea actualului deputat PLDM, Petru Ştirbate. La rândul său, parlamentarul neagă acest lucru şi are doar cuvinte de laudă la adresa comisarului: „M-am interesat de rata criminalităţii în raion şi mi s-a părut că ordinea publică se respectă, că nu-s furturi. Erau indici pozitivi. Dacă cineva zice că l-aş proteja, sunt insinuări. N-am avut nicio implicaţie. Păcat de cazul ăsta nefast de sâmbătă… Vedeţi că se putea întâmpla oriunde, nu doar la Orhei”. Am vrea să credem că deputatul n-a avut în vedere că poliţiştii din toată ţara sunt în relaţii la fel de bune cu lumea interlopă…

Eugen Onică, purtătorul de cuvânt al ministrului de Interne, susţine că Cociug n-a fost sancţionat până acum deoarece toate plângerile contra lui nu s-au adeverit. De cealaltă parte, ministrul afirmă: „Să ştiţi că am făcut un pas corect. Şi regret că atât de târziu l-am făcut”. Roibu ne-a promis că va reveni cu detalii, Dacă se va ţine de cuvânt, vom reveni şi noi.  

ARTICOLUL FACE PARTE DIN EDIȚIA PRINT A ZIARULUI TIMPUL DE VINERI, 4 MAI

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 22:11

O nouă răfuială în Donbas. A fost ucis comandantul ”spetsnaz-ului” DNR

O nouă răfuială în Donbas. A fost ucis comandantul ”spetsnaz-ului” DNR

În orașul Donețk a fost asasinat adjunctul comandantului regimentului forțelor speciale al așa-numitei „Republici Populare Donețk” (”DNR”) Alexei Krivulia, cunoscut printre separatiști drept „Grin”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 22:04

Premierul Mihail Mișustin și-a prezentat guvernul / Lavrov și Șoigu își mențin posturile. Kozak lipsește.

Premierul Mihail Mișustin și-a prezentat guvernul / Lavrov și Șoigu își mențin posturile. Kozak lipsește.

Noul premier rus Mihail Mișustin a afirmat marți, odată cu prezentarea noului guvern, că dorește accelerarea planului de investiții anunțat de Vladimir Putin la începutul lui 2018, un program fără precedent, care urmărește modernizarea unei Rusii a cărei economie se confruntă...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 21:43

„Milenialii” se tem mai mult de şomaj, sărăcie şi corupţie decât de schimbările climatice (sondaj)

„Milenialii” se tem mai mult de şomaj, sărăcie şi corupţie decât de schimbările climatice (sondaj)

Problemele sociale şi conflictele, nu schimbările climatice, sunt cele mai mari temeri ale generaţiei care s-a născut la sfârşitul mileniului trecut, aşa-zişii „millennials”, arată un studiu întocmit de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (ICRC) şi prezentat...

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 21 Ianuarie 2020, ora: 21:36 de Mihaela Culcinschi

Anatol Țăranu: „Putin selectează acum figura care îi va fi fidelă totalmente”

Anatol Țăranu: „Putin selectează acum figura care îi va fi fidelă totalmente”

La începutul acestei săptămâni, Vladimir Putin a propus implementarea unui șir de schimbări în Constituția Rusiei, printre care: acordarea pentru Duma de Stat a dreptului de a numi prim-ministrul, înăsprirea condițiilor alegerii președintelui, astfel ca orice...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 21 Ianuarie 2020, ora: 18:50 de Silviu Tănase

Ion Chicu se duce cu „sapa după avioane” și îi dă replici stupide Președintelui Klaus Iohannis

Ion Chicu se duce cu „sapa după avioane” și îi dă replici stupide Președintelui Klaus Iohannis

Tunul de lemn este o producție Moldova-Film, realizată la apusul Imperiului Sovietic. Filmul prezintă povestea unui bătrân, liniștea căruia a fost tulburată de apariția unui avion nemțesc care le-a ucis pe rând găinile, apoi oaia. Bătrânul găsește un tun pe...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 14:06

FOTO/// Icoane cu chipul lui Vladimir Putin, vandute pe strazile din Rusia cu peste 22 de mii de lei

FOTO/// Icoane cu chipul lui Vladimir Putin, vandute pe strazile din Rusia cu peste 22 de mii de lei

 Chipul lui Vladimir Putin poate fi gasit pe icoanele care se vand in Rusia. Despre asta a scris un internaut pe retelele de socializare, care spune ca a surprins icoana in aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 13:44

Valeriu Pasat Mihail Ostrovski, primul ambasador sovietic la Bucureşti, trimis în Gulag pentru că a „contribuit la destituirea din funcţie a ministrului de Externe al României, N. Titulescu”

Mihail Ostrovski, primul ambasador sovietic la Bucureşti, trimis în Gulag pentru că a „contribuit la destituirea din funcţie a ministrului de Externe al României, N. Titulescu”

 Este binecunoscut faptul că în procesul de instituire, ameliorare şi dezvoltare a relaţiilor reciproce dintre state un rol deosebit îl joacă, de obicei, personalităţi notorii ale diplomaţiei. În România interbelică, o astfel de personalitate diplomatică,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 13:34

Piesa “Dosarele Siberiei,” în Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti

Piesa “Dosarele Siberiei,” în Sala Mare a Teatrului Naţional din Bucureşti

 Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău montează pe scena Naţionalului bucureştean, miercuri 22 ianuarie 2020, în Sala Mare, ora 19,00, piesa „Dosarele Siberiei”, în regia lui Petru Hadârcă.

( ) Citeşte tot articolul

Film 21 Ianuarie 2020, ora: 13:11

5 filme românești noi pe care le vei putea vedea în 2020

5 filme românești noi pe care le vei putea vedea în 2020

Anul 2020 va fi plin de noutăți în ceea ce privește industria cinematografică, inclusiv de noi filme românești de care să te bucuri. Anul 2020 va veni cu titluri mari. Pentru cei pasionați de filmele din universul DC, aceștia vor putea urmării continuarea poveștii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 13:05

Denunț la Procuratură împotriva lui Dodon și solicitări la ANI și FISC să verifice cheltuielile președintelui pentru vacanțele de lux

Denunț la Procuratură împotriva lui Dodon și solicitări la ANI și FISC să verifice cheltuielile președintelui pentru vacanțele de lux

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a pregătit denunțul pe care intenționează să-l depună la Procuratura Generală împotriva șefului statului pentru îmbogățire ilicită. Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Ianuarie 2020, ora: 12:06

Poze cu ROBII sovietici din Basarabia /// Zaharia Cușnir

Poze cu ROBII sovietici din Basarabia /// Zaharia Cușnir

A făcut senzație publicarea unui pachet de fotografii din satele basarabene ale anilor 50-60, la apogeul Uniunii Sovietice. Pe mine m-au întristat și vă spun de ce.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 11:58

Parlamentul a CHELTUIT 2 milioane pentru 110 tablete ce le va permite deputaților să folosească sistemul e-parlament și e-vot

Parlamentul a CHELTUIT 2 milioane pentru 110 tablete ce le va permite deputaților să folosească sistemul e-parlament și e-vot

Tabletele au fost procurate încă în luna decembrie 2019, conform Agenției Achiziții Publice, informează jurnal.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 11:53

Contrabandist cu imaginație. Vezi unde a ascuns un moldovean sute de pachete cu cafea din Italia

Contrabandist cu imaginație. Vezi unde a ascuns un moldovean sute de pachete cu cafea din Italia

Contrabandist cu imaginație. Un moldovean de 45 de ani din Nisporeni a ascuns mai multe produse alimentare fără acte în rezervorul unei stropitori, crezând că nu vor fi găsite, însă nu i-a mers.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 11:46

Constantin Codreanu reacționează la acuzațiile la adresa Consulatului României de la Bălți

Constantin Codreanu reacționează la acuzațiile la adresa Consulatului României de la Bălți Foto: simbol

1. Am considerat oportun să reacționez la acest articol pentru că, dincolo de orice, vorbim de interfața statului român cu care interacționează românii din Republica Moldova și de imaginea noastră ca stat. În plus, de fiecare dată când vorbim de situații în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 10:01

De sărbători, Loteria Națională a oferit câștiguri de peste 14,5 milioane de lei

De sărbători, Loteria Națională a oferit câștiguri de peste 14,5 milioane de lei

În perioada 1 decembrie – 15 ianuarie, Loteria Națională a oferit câștiguri în valoare de 14 575 000 de lei. Dintre acestea, 19 norocoși au descoperit premii mari în bilete de loterie în sumă de 5 619 439 de lei. 

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 21 Ianuarie 2020, ora: 09:15

OPINII ALTERNATIVE / Saharneanu îl critică pe fostul lider PPR, Vlad Țurcanu

OPINII ALTERNATIVE / Saharneanu îl critică pe fostul lider PPR, Vlad Țurcanu

Ex-deputatul Valeriu Saharneanu, reprezentant al Partidului Popular Românesc, a dezvăluit cum a ajuns fostul președinte al formațiunii, Vlad Țurcanu, să conducă partidul, dar și cum, ulterior, nu s-a mai implicat în activități.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 09:04

VIDEO// Arest preventiv pentru minorul din ORHEI, care și-a ucis prietenul pentru o platformă XBOX

VIDEO// Arest preventiv pentru minorul din ORHEI, care și-a ucis prietenul pentru o platformă XBOX

Minorul de 14 ani care a ucis cu sânge rece un alt minor de 12 ani a primit mandat de arest pentru 30 de zile, după ce ieri a fost reținut pentru 24 de ore. Băiatul este suspectat că ar fi omorât un băiat de 12 ani, iar cadavrul l-a ascuns într-o clădire nefinisată.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 08:54

Cadavru găsit într-o fântână de canalizare

Cadavru găsit într-o fântână de canalizare

Trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost depistat în această după-amiază într-o fântână de canalizare de pe strada Alecu Russo, din sectorul Ciocana al capitalei. Solicitată telefonic, Natalai Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 08:25

GALA CINEAȘTILOR 2020: Cele mai bune filme din Moldova

GALA CINEAȘTILOR 2020: Cele mai bune filme din Moldova

 Ieri, 20 ianuarie, a avut loc „Gala Cineaștilor 2020”. Evenimentul a fost organizat în premieră de către Uniunea Cineaștilor din Moldova în colaborare cu Centrul Național al Cinematografiei și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Laureații Galei...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 21 Ianuarie 2020, ora: 07:52

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 21 IANUARIE 2020. BERBECII SUNT CONFUZI

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 21 IANUARIE 2020. BERBECII SUNT CONFUZI

Horoscopul zilei de 21 ianuarie 2020 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 21 ianuarie 2020 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 21...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Ianuarie 2020, ora: 06:33

Electromobilitatea – Companiile petroliere și de utilități încearcă să preia controlul: își fac propriile rețele de încărcare a mașinilor electrice

Electromobilitatea – Companiile petroliere și de utilități încearcă să preia controlul: își fac propriile rețele de încărcare a mașinilor electrice

Mai mult de trei sferturi (79%) din infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice din Europa era controlată de companiile de utilităţi şi petroliere.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 21 Ianuarie 2020, ora: 05:49

Cum vorbim, cum scriem?: Despre ton şi intonaţie

Cum vorbim, cum scriem?: Despre ton şi intonaţie Din editia print

În prezent, în spaţiul audiovizualului există numeroase (ca să nu zicem nenumărate) posturi de radio şi TV, care încearcă din răsputeri să ne ademenească, să capteze cu orice preţ atenţia publicului. În avangarda acestei permanente competiţii sunt cei de la...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)