Actualitate

Omul lui Dodon este pentru referendumul despre Unire

Întrebat ce crede despre cercetarea sociologică care va avea loc în municipiul Chișinău în perioada 1-14 aprilie, Ion Ceban a fost scurt, dar foarte clar în apreciere: ”Vă rog să finalizați acest procedeu și să vă încadrați în termenii legali pe teritoriul Republicii Moldova. Întotdeauna omul a decis și decizia îi aparține.”.

Consultarea publică pe subiectul unirii cu România a fost inițiată la Chișinău de către experții Centrului Social-Politic European.
Începând cu 1 aprilie, timp de 2 săptămâni, locuitorii Chișinăului pot participa la acest exercițiu atât offline, prin intermediul operatorilor de interviu care vor bate din ușă în ușă, cât și online pe platforma www.decid.md. Totodată, pe teritoriul municipiului Chișinău, dar și în suburbii vor fi deschise centre de coonsultare, unde doritorii vor putea să-și exprime opinia.

Rezultatele votării vor putea fi urmărite în timp real pe www.decid.md.

Unul din scopurile studiului este să măsoare nivelul de maturitate și sănătatea democrației din Republica Moldova, prin abordarea științifică și fără părtinire a unui subiect de interes public și insuficient analizat: unirea cu România.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *