Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 17:26
Abonamente

Moldova 28 Septembrie 2012, ora 06:05    Din editia print

OMUL SĂPTĂMÂNII. Ion Dosca, maestru internațional al jocurilor de dame

Marime Font

 
 
 

 Studii: Universitatea Tehnică din Moldova, Facultatea Energetică (1984). 

S-a născut pe 2 ianuarie 1955, în satul Bucovăț, raionul Strășeni. Maestrul internațional al jocurilor de dame, moldoveanul Ion Dosca este noul campion mondial între veterani, după ce i-a învins recent pe participanții la Campionatul din Eupatoria, Ucraina. Pe 24 septembrie, el a fost întâmpinat la Gara Auto de Nord din Chișinău de către rude, prieteni și reprezentanți ai autorităților centrale și locale cu lauri, pâine, sare și flori. Ion Dosca a fost inclus într-un top american cu cei mai buni jucători de dame din istoria de mii de ani a jocului, conaționalul nostru clasându-se pe locul patru. El este considerat cel mai galonat jucător moldovean. Este deţinător al Cupei URSS (1980 şi 1990), campion al Uniunii Sovietice, varianta rusă (1991), premiant al Campionatelor Mondiale, varianta universală, campion mondial (1999), campion al Statelor Unite ale Americii, varianta pool-checkers (2000). Este multiplu campion al Moldovei la jocul de dame, varianta rusă. În 2008 a devenit vicecampion la Jocurile Mondiale din Beijing, China. În 1999 a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”. Cu ocazia noii sale victorii, TIMPUL l-a desemnat OMUL SĂPTĂMÂNII. Felicitări, maestre! Vă dorim multă sănătate, noi succese și la mulți-mulți ani! 
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md