Cultură

Omul săptămânii: Anatol Ştefăneţ, muzician

Din 1980 până în 1986, a fost viorist în Orchestra Ansamblului de Dansuri „Joc”, iar în anii 1986–1992 a evoluat din nou în sânul familiei lăutăreşti a lui Nicolae Botgros. În 1992 a creat formaţia de jazz „Trigon”.

Din 1996 este membru al Black Sea International Orchestra (Grecia), dirijată de Okay Temiz, iar din 2004 – membru al Berlin experimenty Orchestra, condusă de Bardo Henning (Germania). În 2001 a fost invitatul de onoare la World International Viola Congress la Wellington, Noua Zeelandă, ediţia a 29-a. Astfel, Anatol Ștefăneț a concertat în Austria, Anglia, Canada, Cehia, Danemarca, Germania, Japonia, Noua Zeelandă, Olanda, Grecia, Norvegia şi în alte ţări.

Din 2002 este directorul Festivalului Internaţional de muzică jazz şi ethno-jazz. A înregistrat 12 CD-uri, din care şapte cu formaţia „Trigon”, al cărei lider este, iar cinci de autor, majoritatea apărute la casele de discuri din Franţa. Muzica formaţiei sale a fost difuzată de diverse posturi din străinătate, inclusiv de BBC/Londra şi Voice of America/Washington.

Redacția TIMPUL îi urează forțe și inspirație să-și continue calea spre notele fermecătoare ale jazz-ului. La Mulți Ani, maestre! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *