Actualitate

Omul Săptămânii: Andrei Bivol, AVOCAT

În 2010, a absolvit Facultatea de drept a Universității de Stat, la specializarea „Principiul separației puterii în stat”. În anii 2010-2012, a făcut studii postuniversitare la aceeași universitate, susținându-și teza de master la tema „Probleme sistemice generatoare a procedurii pilot în faţa Curţii Europene pentru Drepturile Omului”.

Din 2010 până în prezent activează în calitate de avocat în cadrul Biroului Asociat de Avocaţi „HANGANU TĂNASE & PARTENERII”, iar din 2015 este director al acestei companii. În 2012, a devenit membru al Uniunii Avocaţilor din Moldova.

În martie-aprilie 2012, Andrei Bivol a oferit expertiză juridică în proiectul „Reformarea legislaţiei cu privire la reflectarea alegerilor de către mass-media”, implementat de Centrul Pentru Jurnalism Independent cu susţinerea Ambasadei Olandei în Programul MATRA. În perioada 2013-2015, el a acordat asistenţă şi reprezentare Consorţiului Hewlett Packard în proiectul de dezvoltare şi implementare a Sistemului de Managmentul Integrat al Trezoreriei de Stat, implementat cu suportul Ministerului Finanţelor şi finanţat de Banca Mondială.

Iar în iulie-octombrie 2016, a oferit expertiză juridică Ministerului Educaţiei, în calitate de expert angajat de Uniunea Europeană în Proiectul de Susţinere a Învăţământului Vocaţional Tehnic.

Obiectul contractului a fost redactarea unui proiect de Hotărâre de Guvern privind aprobarea Metodologiei de elaborare a rapoartelor de expertiză în scopul trecerii bunurilor imobile neutilizate în sistemul de învăţământ din proprietatea publică în proprietatea privată a statului sau unităţilor administrativ-teritoriale. Totodată, este specialist în experizarea achiziţiilor, fuziunilor şi reorganizărilor, a dreptului constituțional, a libertății de exprimare și dreptului la reputație, precum și a proprietății intelectuale.

Este cunoscut în special și pentru activitatea sa în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului. În cariera sa, a fost și avocatul unor cunoscute companii internaționale, dar și a unor persoane notorii, precum ar fi: Alexandru Tănase, Anatolie Şalaru și Traian Băsescu.

Astăzi, Andrei Bivol este omagiat. Echipa TIMPUL îl felicită pentru meritele sale și-i dorește alte succese remarcabile, dar mai întâi de toate multă sănătate și mulți ani cu spor!

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *