Actualitate

OMUL SĂPTĂMÂNII: Andrei Sochircă, actor

Sochircă și-a început cariera actoricească la Teatrul „Luceafărul”, după care, împreună cu alți colegi de-ai săi, au fondat Teatrul „Eugene Ionesco”. Ulterior, în 2005, s-a angajat la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”. „Teatrul ajută lumea să evadeze din cotidian, să uite preț de două ore tot ceea ce-l doare. Să călătorească în spațiu și timp, să simtă mirosul pâinii coapte ca la bunica, sau să alerge prin lanul de maci roșii. Asta e frumusețe inegalabilă a teatrului, care umbrește orice film, orice bestseller. Pentru că spectacolul e viu, respiră, aici, acum, pentru oameni”, consideră actorul.
Pe parcursul activităţii sale, a primit numeroase premii, printre care: „Cel mai bun rol masculin” pentru rolul lui Henric al IV-lea, UNITEM (2005), „Cel mai bun rol masculin” pentru rolul Poetului din spectacolul „Daţi totul la o parte, ca să văd”, UNITEM (2007), „Cel mai bun rol masculin” la Festivalul„One man show", România (2005).

Andrei Sochircă s-a făcut remarcat cu roluri absolut senzaţionale în spectacolele „Cântăreaţa cheală”, „Aşteptându-l pe Godot”, „Pescăruşul”. Însă maturitatea artistică a actorului a survenit odată cu „Maestrul şi Margareta” şi „Cavalerul Tristei Figuri”, ambele jucate la Teatrul „Mihai Eminescu".
Dacă Stanislavski spunea că, pentru a reuși în teatru, ai nevoie de 1 procent de talent și 99 procente de muncă, Andrei Sochircă are o altă teorie: „Unui actor îi trebuie 50 procente de susținere din partea publicului și pe urmă vin și celelalte”.

Actorul Andrei Sochircă este și organizatorul Campionatului național de bancuri, care s-a desfășurat pentru prima dată la 1 aprilie 2013. El se declară liber profesionist şi se arată dispus să colaboreze cu orice teatru care e în măsură să-i propună un rol serios. Apreciindu-i talentul și importanta contribuție pe care o are în teatrul românesc, TIMPUL îl felicită cu ocazia zilei de naştere, pe care actorul a sărbătorit-o miercuri, şi-i doreşte multă sănătate, bucurie şi succes în continuare.  

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *