Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:06
Abonamente
 
 
 

Eveniment 12 Februarie 2016, ora 10:17

Omul săptămânii: Andriano Marian

Marime Font

Dirijor, 26 de ani 

Născut la 12 februarie 1989, începând de la vârsta de 6 ani, Andriano Marian a învățat să cânte la trompetă până a atins majoratul. Și-a făcut studiile la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”, după absolvirea căruia, și-a continuat studiile la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, la clasa de dirijat orchestră de renumitul dascăl român, Petre Sbârcea.

În anul 2011, Andriano Marian fondează prima orchestră de tineri din țară - Chişinău Youth Orchestra. În prezent, orchestra sa este formată din 65 de instrumentiști cu vârsta cuprinsă între 13 și 29 de ani, iar o mare parte din ei își fac studiile la cele mai prestigioase școli de muzică din lume. Totuși, orchestra are aproximativ 250 de membri activi.Andriano Marian în fruntea a Chişinău Youth Orchestra a revoluţionat piaţa muzicală din Republica Moldova și a făcut cunoscut numele țării în întreaga lume. În decursul a patru ani de zile, repertoriul orchestrei a constituit circa optzeci de lucrări simfonice, din diverse perioade stilistice semnate de Ceaikovski, Mendelssohn, Dvorak, Brahms, Ravel, Faure, Bartók, Mahler, Prokofiev, Grieg, Neaga etc. O importantă colaborare a constituit relația orchestrei cu tinerii compozitori din Moldova, precum Vitalie Mosiiciuc, Marian Ungur, Cristian Spătaru, Anastasia Lazarencu și Dan Țurcan, care au compus zeci de lucrări și aranjamente muzicale interpretate de către Chișinău Youth Orchestra în cadrul diverselor evenimente.

Redacția TIMPUL îl felicită pe Andriano Marian cu ocazia zilei sale de naștere și îi urează succese în toate ambițiile sale!

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md