Social

Omul săptămânii: Antoniţa Fonari

Antoniţa Fonari nu are nevoie de multă prezentare. Datorită ei, noţiunile de ONG şi voluntariat nu sunt cuvinte goale, ci dovezi că, prin implicare activă în viaţa comunităţii, lucrurile se pot schimba în bine. A început să lucreze în 1994 la Compania de stat „Teleradio-Moldova”, în calitate de corespondent al emisiunii „Modern Club 805”, unde a prezentat o rubrică despre educaţia sexuală. Tot ea este autoarea primei emisiuni din R. Moldova, prezentată la „Radio d’Or”, la care s-a vorbit deschis doar despre abuzul de droguri şi epidemia HIV în oraşul Bălţi. În 1997 fondează ONG „Tinerii pentru dreptul la viaţă” (TDV), care îşi propune să prevină excluderea socială a tinerilor şi promovarea modului sănătos de viaţă. Ulterior, echipa TDV a creat Centrul de Resurse „Tineri şi Liberi”, care sprijină colaborarea dintre organizaţii şi instituţii neguvernamentale pentru realizarea diferitelor proiecte sociale. Antoniţa Fonari este unul din membrii cei mai dedicaţi ai grupului „Poştaşii Chişinăului”, format din reprezentanţi ai societăţii civile, care protestează împotriva demolărilor ilegale din centrul istoric ai capitalei.

Chiar dacă munca îi ia foarte mult timp, ea reuşeşte să fie o mamă atentă şi iubitoare. Atunci când a dat naştere fiicei sale, a decis din start să înfieze şi un copil abandonat la maternitate. Acum în familia ei cresc Teia şi Mircea, doi copii adorabili, despre care Antoniţa vorbeşte mereu cu entuziasm şi multă dragoste.

În 2009, ea a obţinut Medalia „Meritul Civic”, pentru merite în promovarea politicii de tineret, activitate organizatorică şi obştească intensă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *