Actualitate

Omul săptămânii: Diana Bulai

Diana Bulai este marea câștigătoare a concursului internațional de jurnalism „Tinere Talente”, organizat de către Jurnal Românesc. La concurs au participat tineri din Moldova și Serbia.

Articolul său intitulat „Limba română, ostatică în inima separatismului” a obținut cea mai mare notă oferită de juriu cu media 9,50.
Diana Bulai, locuiește în Chișinău, în R. Moldova. În cadrul concursului a participat cu un articol tulburător despre situația predării limbii române în zona așa-zisei republici separatiste Transnistria. Materialul său redă chinul profesorilor din regiune de a păstra valorile românești, limba română, datinile și obiceiurile poporului român. Personajul principal al articolului tinerei jurnaliste este Ion Iovcev, deja cunoscutul director al singurei instituții școlare cu predare în limba română din Tiraspol, LT „Lucian Blaga”, care şi în prezent mai este considerată de autorităţile separatiste o sursă cu risc sporit „de contaminare cu românism”. Lecția de patriotism oferită de profesorul Ion Iovcev este una devastatoare, iar jurnalista o cuprinde într-o frază memorabilă: „Lecțiile adevărate de patriotism nu se predau în cărți”.

Diana Bulai este corespondent al trb.ro (Transilvania Regional Bussines), unde a și publicat materialul care a fost premiat.
Redacția ziarului TIMPUL o felicită pe Diana pentru curajul de a scrie despre valorile limbii române în regiunea transnistreană, ca să ne reamintească la toți despre lupta care se face acolo și despre eroii din zonă. Felicitări, colega, pentru marele premiu.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *