Eveniment

Omul săptămânii: Eugen Sidorenco

Acum o săptămână, la 7 iunie, microbiștii au urmărit cu sufletul la gură meciul Moldova-Polonia din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial 2014. Începutul a fost unul descurajator, polonezii au marcat un gol în minutul 7 și erau pe cale să repete șirul de victorii pe care le-au înregistrat mereu la întâlnirile pe teren cu naționala Moldovei. Surpriza a venit însă pe neașteptate. Ca rezultat al unei acțiuni rapide, atacantul Eugen Sidorenco a cucerit poarta polonezilor, iar stadionul a sărit entuziasmat. Golul atacantului moldovean a dus la un egal onorabil pentru echipa națională. 

Eugen Sidorenco, născut la 19 martie 1989 la Chișinău, afirmă că a ajuns întâmplător în fotbal. Juca cu băieții pe terenul școlii când l-a observat un antrenor și l-a invitat să evolueze pentru FC Zimbru. Sidorenco a purtat tricoul galben-verde al clubului cinci ani (2007-2012) și a jucat 110 meciuri, marcând 12 goluri. Din 2012 joacă la Hapoel Nazareth Illit (Israel), fiind unul din atacanții de bază ai echipei israeliene.

A debutat pentru echipa națională a Moldovei pe 26 mai 2010 într-un meci amical cu Azerbaidjan, încheiat cu scorul 1-1. În total are 9 meciuri pentru prima reprezentativă a țării. El susține că naționala R. Moldova nu este rea, are potențial și poate să joace din ce în ce mai bine. TIMPUL îi urează să apere cu succes și în viitor culorile naționale la meciurile internaționale și să marcheze cât mai multe goluri.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *