Actualitate

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

În 2008, și-a luat licența la Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București, după care, până în 2010, a urmat cursurile de masterat ale Facultății de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Pasionat de trecutul neamului românesc, și-a ales tematica de cercetare, în timpul studiilor postuniversitare, „Istoria comunismului românesc”.

Și-a început activitatea civică ca lider al mișcării „Noii Golani" (2006-2010), care își propunea să continue mișcările de stradă de la începutul anilor ’90. Iar în 2012, a introdus mesajul „Basarabia este România" și a fondat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, împreună cu care duce o luptă permanentă pentru Unirea Basarabiei cu România, pe ambele maluri ale Prutului.

Militantismul lui George Simion constituie un șir lung de activități civice: coordonator de programe în cadrul organizației Institutul „Frații Golescu‟, redactor la agenția de presă Romanian Global News (2009-2010), reporter la Jurnal TV (2010-2011), redactor-șef al agenției de presă Alfa News (2011), fondator și președinte al Platformei Civice „Acțiunea 2012‟ (2011 – prezent), și cofondator al „Alianței pentru Centenar‟ (2017).

George este implicat activ și în coordonarea activităților unioniste desfășurate în prezent, printre care se numără campania „1 milion pentru Unire”, programul „Cunoaște-ți Țara” și „Marșul Centenarului‟. Fiind unul dintre cei mai importanți susținători ai Unirii R. Moldova cu România, în mai 2015, el a fost declarat indezirabil pe o perioadă de cinci ani în R. Moldova, printr-o decizie a Biroului Migraţie şi Azil. Deși a fost expulzat la acea oră, ulterior, totuși, i s-a permis de mai multe ori să intre în R. Moldova, dar nu și în cazul Marșului Centenar.

Acest eveniment a început pe 1 iulie 2018, la Alba Iulia, și s-a încheiat pe 1 septembrie, la Chişinău. În cele două luni, participanții la marș au parcurs pe jos 1300 de kilometri. Pe 27 august 2018, când unioniștii au ajuns la Prut, poliţia de frontieră a R. Moldova le-a comunicat că pe numele lui George Simion a fost aplicată interdicţia de a intra în R. Moldova. „Ei fac legile așa cum vor, nu le pasă de nimic. Dacă vor ceva, fac și abia apoi caută un articol de lege care să justifice măsura”, a comentat Simion această decizie.

Astăzi, unionistul George Simion împlinește o vârstă admirabilă. Câți ani, atâtea victorii să ai, vulture român!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *