Film

OMUL SĂPTĂMÂNII: Igor Cobîleanski

Igor Cobîleanski este unul din reprezentanții de bază ai tinerei generații de cineaști din Republica Moldova. S-a lansat ca actor în filmul „Durerea” (1988) în care a jucat rolul principal. Activitatea de regizor, însă, o începe în cadrul OWH Studio, unde realizează emisiunile „Rock Vagon”, „Metropolis” și „Start”. Totuși, recunoștința internațională i-au adus-o scurtmetrajele „Sașa, Grișa și Ion”, „Când se stinge lumina”, „Plictis și inspirație”, „Tache” ș.a.

În prezent, presa românească, dar și cea străină anunță despre primul său lungmetraj, „La limita de jos a cerului”, care a intrat în cinematografele din România la 27 septembrie. Premiera mondială a acestuia a avut loc în vara curentă, la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary, în competiția East of the West. Calea acestui film nu s-a oprit acolo. Igor Cobîleanski va participa cu el și la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia, „Molodist” din Kiev și Festivalul EuropaNova de la Bruxelles.

Redacția ziarului TIMPUL, îl felicită pe regizorul Igor Cobîleanschi pentru acest succes bine meritat și așteaptă premiera filmului în Moldova! Îi urăm inspirație și noi reușite în domeniul cinematografic!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *