Omul săptămânii: Ion Luca, degustător de vinuri

publicat în Actualitate pe 16 Aprilie 2015, 17:06

Ion Luca s-a născut la 16 aprilie 1983. Este profesor la o şcoală profesională din Nisporeni(***), degustător de vinuri, dar și vinificator. Fiind preşedintele Asociaţiei Micilor Producători de Vinuri, a deschis în Chişinău un mic local în care vinde sute de feluri de vin. 

Ion Luca, fiind profesor, a obținut fonduri din partea Austriei și a construit o fabrică de vin, echipată cu utilaj modern, ce corespunde standardelor europene de calitate, subordonată Școlii Profesionale din Nisporeni, unde se formează viitorii viticultori ai Basarabiei. Mai mult, împreună cu acești tineri Ion Luca a lansat marca de vinuri „Crescendo” care nu au întârziat să fie apreciate la nivel internațional și chiar să câștige o medalie de aur şi una de argint, la Concursul Internaţional de Vinuri Berliner Wein Trophy 2015. „Crescendo” a luat și medalia de aur pentru vinul Chardonnay Barrique 2012 şi argintul pentru Cabernet Sauvignon 2012. Berliner Wein Trophy este una dintre cele mai importante competiţii la nivel internaţional. În total, la concurs au fost prezentate 5.250 de vinuri din mai multe ţări ale lumii.

Pe lângă implicarea și dăruirea cu care participă la dezvoltarea culturii vinului în Republica Moldova, Ion Luca participă de nenumărate ori la concursuri internaționale de vinificație în Italia, Germania, Coreea și altele, promovând numele Moldovei ca ţară vinificatoare, cu producători profesionişti.

Cu ocazia aniversării sale, redacția TIMPUL îi urează mult succes și sănătate! De altfel, îi dorim dm. Luca să continue cu aceeași insistență și să ducă renumele țării peste hotarele ei. La mulți ani, Ion Luca!***
Rectificare:

Ion Luca nu este și nu a fost parte a cadrului didactic al școlii profesionale din Nisporeni, ci este managerul proiectului „Crescendo”. Redacția TIMPUL își cere scuze pentru informația eronată.