Actualitate

Omul săptămânii: Ion Paladi

Studii: Colegiul Republican de Muzică „Ștefan Neaga” (2004); Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea dirijat cor academic (2008).
Ion Paladi s-a născut pe 10 octombrie 1984, în satul Chișcăreni, raionul Sângerei. În 2004, Ion Paladi a lansat primul său album de muzică etno – „De la inimă la lume”, după care au urmat alte două albume. În 2009, tânărului interpret Ion Paladi i s-a acordat titlul onorific „Artist Emerit”.
Anul trecut, de Ziua Națională a României, interpretul a lansat videoclipul piesei „Dorul Basarabiei”. Povestea cântată de Ion Paladi, împreună cu Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii”, condusă de binecunoscutul dirijor Nicolae Botgros, prezintă drama ocupării Basarabiei de către Armata Roșie și a deportărilor care au urmat, ilustrată prin povestea de dragoste dintre un băiat și o fată pe care soarta i-a despărțit pe Podul Eifell de la Ungheni.
Duminică, 24 martie, Ion Paladi şi Orchestra „Lăutarii” s-a început turneul „Dorul Basarabiei”. Primul concert va fi susţinut la Chişinău, iar cel de-al doilea va avea loc la Iași, pe 27 martie, când se împlinesc 95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Cu ocazia turneului respectiv, interpretul își va lansa noul album, „Dorul Basarabiei”, care conţine 16 piese.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *