Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:45
Abonamente

 
 

Spectacole 16 Septembrie 2014, ora 16:42

Omul săptămânii: Leo Rudenco, actor de teatru și cinema

Marime Font

Studii: Institutul de Stat a Artelor, specialitatea actor de teatru și film. 

S-a născut la 16 septembrie 1976, în satul Găvănoasa, raionul Vulcănești.

Leo Rudenco a absolvit clasa lui Vitalie Rusu și a lui Veniamin Apostol în anul 1999 și s-a evidențiat în teatru începând cu primele roluri. A debutat pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” cu rolul lui Mowgli, în regia lui Mihai Fusu, după care au urmat alte roluri importante în spectacole de Mihai Fusu, Ilie Todorov, Alexandru Cozub și Silviu Silvian Fusu.Aprecierile nu au întârziat să apară. Astfel, în 2002 a luat Premiul municipal al tineretului pentru merite deosebite în domeniul artei, iar în 2007, la Festivalul Național de dramaturgie - Premiul pentru cel mai bun actor în rolul lui Voin din „Povești de familie”. Mai mult, în 2012 i-a fost conferit titlul de Artist Emerit.

A efectuat turnee în mai multe țări ale lumii: România, Franța, Germania, Italia, Rusia, Belarus, Ucraina, Egipt, Austria, Ungaria ș.a. A interpretat și roluri episodice alături de maeștri ai cinematografiei din România, Italia, Rusia, Canada, Ucraina.

Leo Rudenco este cunoscut și pentru filmele în care a jucat, pelicule precum „Talpa lui Ahile" (2000), regia I. Talpă, „Taina domnişoarelor de pension” (2004), regia Alexandru Vasilache, „Ogni Pritona” (2007), regia A. Gordon, Moscova ș.a.

Cea mai recentă lucrare în care s-a evidențiat este spectacolul „Copiii foametei. Memorii”, bazat pe romanul cu același nume, scris de Alexei Vakulovski, apreciat atât la nivel național, cât și internațional.

Echipa TIMPUL îl felicită cu ocazia zilei sale de naștere și îi urează inspirație, tenacitate și curaj pentru a-și continua activitatea artistică în Republica Moldova și pentru a duce renumele țării peste hotarele ei. La Mulți Ani, Leo Rudenco! 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md