Actualitate

Omul Săptămânii: Maia Morgenstern

A studiat la Academia de Teatru și Film între 1981 și 1985, iar apoi a jucat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț până în 1988. A apărut apoi pe scena Teatrului Evreiesc de Stat din București, după care s-a alăturat trupei de la Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”. Printre rolurile remarcabile pe scena de teatru se numără Lola Lola din „Îngerul albastru” (Der Blaue Engel) sau Kathleen Hogan în Park Your Car in Harvard Yard. Ea este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele „Balanța”, „Cel mai iubit dintre pământeni”, „Patimile lui Hristos”.
Numele ei, Morgenstern, înseamnă în germană „Luceafărul de dimineață”, nume dat Fecioarei Maria, personajul pe care l-a jucat în filmul „Patimile lui Hristos”. Regizorul Mel Gibson, un devotat romano-catolic, pare să fi luat în considerare, printre altele, acest detaliu ca fiind semnificativ pentru alegerea ei în acest rol.

Din 2010 este numită ambasador pentru Alianța Civilizațiilor în România.

A jucat în numeroase filme româneşti şi străine, fiind una dintre puţinele actriţe românce care a reuşit să pătrundă în cinematografia străină.
Dintre filmele sale cele mai importante sunt: „Balanţă” (1992), „Privirea lui Ulise” (1995), „Omul zilei” (1997), „Patul lui Procust” (2001), „Orient Expres ș.a.

Ziarul TIMPUL o felicită pentru inițiativa și reușita Maiei Morgenstern de a aduce pe scena Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” șase spectacole ale Teatrului Evreiesc de Stat din București. Așadar, programul de spectacole ale Teatrului din București va începe din 25 aprilie până pe 30 aprilie 2017 unde spectatorii vor avea ocazia să vadă în premieră spectacole Teatrului Evreiesc din București.  

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *