Moldova

Omul săptămânii: Mircea Cosma Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova

A lucrat inginer la IRE Timişoara (1968 – 1971) şi IRE Ploieşti (1971- 1973). Începând cu 1982, timp de opt ani, a fost director la CIM Braşov, antrepriza Prahova. Între 1991-2000 a fost directorul unor diverse firme din Ploieşti.

Între anii 2000 şi 2004 a fost preşedintele Consiliului Judeţean Prahova. Între 2004 şi 2005 a ocupat postul de vicepreşedinte al aceluiaşi consiliu judeţean. În 2008, a fost ales preşedintele CJ Prahova, iar în 2012, a fost reales, pe listele USL.

Este membru fondator al societăţii cultural-istorice „Mihai Viteazu” din Ploieşti și membru al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova. Mai mult, este una dintre cele mai publice și influente persoane din România care susține fățiș proiectele unioniste.

La începutul acestei toamne, Mircea Cosma, alături de alți cinci unioniști români și moldoveni, au înmânat ministrului de Externe al României, Bogdan Aurescu, şi ministrului pentru Dialog Social, Liviu Marian Popa, platforma-program pentru unirea poporului român „Sfatul Țării – 100”, constituită în Casa memorială „Constantin Stere”, la Bucov, Județul Prahova, la 6-13 iulie a.c.

Redacția TIMPUL apreciază luptătorii pentru această cauză națională.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *