Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 08:13
Abonamente

Internațional 14 Aprilie 2013, ora 07:11    Din editia print

Omul săptămânii: Oleg Sârghi, halterofil

Marime Font

 
 
 

Studii: Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (2012) 

Oleg Sârghi s-a născut la 9 iulie 1987 în regiunea Krasnoiarsk. Halterofilul a absolvit în 2006 Liceul-internat municipal cu profil sportiv din Chișinău, după care și-a făcut studiile la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. Din aprilie 2012, Oleg Sârghi s-a înrolat în forțele armate, în prezent fiind locotenent în plutonul sportiv, batalionul de gardă al Ministerului Apărării. 

Sportivul a cucerit luni, în prima zi de concurs, medalia de aur la Campionatul European de haltere, în categoria 56 de kilograme, care se desfăşoară în Albania. După două probe, smuls şi ridicat, Oleg Sârghi a înregistrat rezultatul de 261 kilograme, depășindu-i pe bulgarul Asen Muradov, clasat pe locul doi, şi belgianul Tom Ghegheber. Halterofilul moldovean a mai obţinut două medalii: la proba smuls, cu rezultatul 116 kg, s-a clasat pe locul doi, cucerind medalia de argint, iar la proba ridicat, cu rezultatul 145 kg, a intrat în posesia medaliei de aur. Astfel, Oleg Sârghi a devenit dublu campion european de haltere la categoria de greutate sub 56 kg.Pentru performanțele obținute, echipa ziarului TIMPUL îl felicită și îi dorește succes în cariera sportivă.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul