Ultima oră

OMUL SĂPTĂMÂNII: Teo Chiriac

Studii: Universitatea de Stat din Chişinău, Facultatea de Filologie, secţia Jurnalism (1979).

Poetul Teo Chiriac s-a născut la 29 mai, anul 1956, în satul Coşerniţa, judeţul Soroca. În perioada anilor 1979-1985 a fost redactor la Radioul naţional, iar din 1985 până în anul 1993 – redactor şi redactor-şef la Editura „Literatura Artistică” (ulterior, „Hyperion”) din Chişinău. A participat la Programul Internaţional de Instruire „Marshall plan for Moldova” (1998-2004). A făcut stagii în Cehia şi Italia.
Teo Chiriac este membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova şi membru al Uniunii Scriitorilor din România. În perioada anilor 1995-1997 a fost reprezentantul Uniunii Scriitorilor din România în Filiala Chişinău a acesteia. În prezent este vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din Moldova.

A publicat volumele de poezie „Lucrare de control”, „Salonul 33” – prima carte de poezie apărută cu grafie latină în fosta RSSM, „Critica iraţiunii pure”, apărută la Bucureşti, „Monstrul Sacru (Scările lui Teo)”, Chişinău (2009).

Figurează printre cei 20 de autori ai antologiei Portret de grup (O altă imagine a poeziei basarabene), selecţie şi prefaţă de Eugen Lungu, apărută la Editura ARC din Chişinău.

Teo Chiriac a fost distins cu Titlul onorific „Maestru al Literaturii” (2010).
Versurile sale pot fi citite în reviste literare şi antologii de poezie editate în România, Germania, Franţa, Italia, Belgia, Macedonia, Bulgaria şi Rusia.

Cu ocazia zilei de naştere, colegii săi de la TIMPUL îi doresc sănătate şi noi succese pe tărâmul creaţiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *