Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 08:01
Abonamente

Actualitate 17 August 2018, ora 12:55

OMUL SĂPTĂMÂNII: Victor Ambroci, PROFESOR, DIRECTOR DE LICEU

Marime Font

 
 
 

Profesorul Victor Ambroci își serbează, probabil, ziua de naștere în fiecare an, chiar în prima zi de toamnă, pe 1 septembrie, deși e născut la 23 august 1961 și vine din satul Lozova, raionul Strășeni.

După absolvirea școlii medii din satul de baștină, și-a continuat studiile la Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova. Și-a ridicat licența în anul 1983, perfecționându-și apoi studiile la Academia de Administrare Publică de pe lângă Guvern, ca specialist în administrare publică. Iar în 2006, a făcut studii de master în managementul educațional la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Încă în anul 1992, în urma unei decizii a Primăriei municipiului Chișinău, tânărul profesor, împreună cu alți colegi, a purces la reorganizarea școlii ruse nr. 56 în școală națională (românească), pentru ca mai târziu, în anul 2000, această instituție să obțină statut de liceu. De aceea, la fiecare sfârșit de vară, când ar trebui să-și sărbătorească ziua de naștere, Victor Ambroci este foarte preocupat de pregătirea instituției pe care o conduce de mai bine de 25 de ani. Este vorba de Liceul Teoretic „Spiru Haret” din centrul Capitalei.Fiind un manager talentat și un bun gospodar, trăind cu multă dragoste față de tot ceea ce este frumos, domnul profesor Victor Ambroci nu numai a educat adevărați cetățeni, dar a creat și o instituție bine amenajată, cu cabinete moderne și adevărate galerii de pictură, pe culoare.

Drumul pe care l-a ales în viață acest om este cu siguranță unul corect, pentru că lasă urme adânci în sufletul învățăceilor. De aceea, când au vacanțe sau alt timp liber, foștii elevi îl vizitează cu mult drag pe domnul Director Victor Ambroci, mai ales când e ziua de 23 august. Sunt întâlniri cu sufletele deschise, în care toţi se aud şi se înţeleg. Și așa se întâmplă în fiecare an. Chiar dacă elevii sunt alţii, nimic nu se schimbă, pentru că la sfârşitul lunii august întotdeauna vine o zi luminoasă - Ziua de naştere a învățătorului Victor Ambroci.
La mulți ani, Domnule Profesor!

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul