Actualitate

OMUL SĂPTĂMÂNII: Victor Ambroci, PROFESOR, DIRECTOR DE LICEU

După absolvirea școlii medii din satul de baștină, și-a continuat studiile la Facultatea de Filologie a Universității de Stat din Moldova. Și-a ridicat licența în anul 1983, perfecționându-și apoi studiile la Academia de Administrare Publică de pe lângă Guvern, ca specialist în administrare publică. Iar în 2006, a făcut studii de master în managementul educațional la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău.

Încă în anul 1992, în urma unei decizii a Primăriei municipiului Chișinău, tânărul profesor, împreună cu alți colegi, a purces la reorganizarea școlii ruse nr. 56 în școală națională (românească), pentru ca mai târziu, în anul 2000, această instituție să obțină statut de liceu. De aceea, la fiecare sfârșit de vară, când ar trebui să-și sărbătorească ziua de naștere, Victor Ambroci este foarte preocupat de pregătirea instituției pe care o conduce de mai bine de 25 de ani. Este vorba de Liceul Teoretic „Spiru Haret” din centrul Capitalei.

Fiind un manager talentat și un bun gospodar, trăind cu multă dragoste față de tot ceea ce este frumos, domnul profesor Victor Ambroci nu numai a educat adevărați cetățeni, dar a creat și o instituție bine amenajată, cu cabinete moderne și adevărate galerii de pictură, pe culoare.

Drumul pe care l-a ales în viață acest om este cu siguranță unul corect, pentru că lasă urme adânci în sufletul învățăceilor. De aceea, când au vacanțe sau alt timp liber, foștii elevi îl vizitează cu mult drag pe domnul Director Victor Ambroci, mai ales când e ziua de 23 august. Sunt întâlniri cu sufletele deschise, în care toţi se aud şi se înţeleg. Și așa se întâmplă în fiecare an. Chiar dacă elevii sunt alţii, nimic nu se schimbă, pentru că la sfârşitul lunii august întotdeauna vine o zi luminoasă – Ziua de naştere a învățătorului Victor Ambroci.
La mulți ani, Domnule Profesor!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *