Femeia

Omul, un personaj risipitor

Dacă are ce mânca, nu e destul, dacă nu are, e rău că nu are, cam aşa gândeşte omul pe toate planurile. În loc să te mulţumeşti cu ce ai, întotdeauna îţi doreşti mai mult, ceea ce este foarte bine atunci când eşti pe deasupra realist. Dacă ştii că poţi mai mult, e normal să vrei mai mult, dar dacă nu? Cu ce te alegi? Cu o permanentă stare de nelinişte şi de nemulţumire.

Cât la sută din câştigul vostru îl irosiţi pe mâncarea ce rămâne în frigider şi pe care nu apucaţi să o mâncaţi? De ce cumpără omul mai mult decât consumă nu o să înţeleg niciodată, de ce dacă vreau să mănânc un măr trebuie să cumpăr un kilogram? De câte ori aruncaţi din frigider resturi şi vă întrebaţi: pentru ce am cumpărat asta… pentru ce m-am chinuit să gătesc?

Femeia de cele mai multe ori vrea să ştie că atunci când doreşte să gătească ceva trebuie să aibă la îndemână ingredientele necesare şi astfel face permanent provizii. Nimic rău în asta, atâta timp cât este vorba de produsele de bază care au un termen de valabilitate mai îndelungat. Pentru celelalte însă este recomandat să fiţi foarte atente la acest termen, întrucât pe lângă nemulţumire putem să ne alegem şi cu o sănătate precară. Poate încercăm să fim mai chibzuiţi? 

www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *