Actualitate

ONU // Ziua mondială de sensibilizare faţă de AUTISM

Astfel, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat unanim ziua de 2 aprilie ca Zi mondială de sensibilizare faţă de autism ("World Autism Awareness Day") pentru a evidenţia necesitatea de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism, astfel încât acestea să poată duce o viaţă împlinită, ca parte integrantă a societăţii, potrivit site-ului www.un.org. Rata autismului în toate regiunile lumii este ridicată, iar lipsa înţelegerii are un impact enorm asupra persoanelor cu autism, a familiilor lor şi a comunităţilor.

În 2020, tema Zilei mondiale de sensibilizare faţă de autism este ”The Transition to Adulthood”, prin aceasta dorindu-se atragerea atenţiei asupra aspectelor care privesc tranziţia la vârsta adultă a celor cu autism, cum ar fi, spre exemplu, accesul la învăţământul postliceal şi la angajare, precum şi o viaţă independentă, după cum se menţionează pe site-ul un.org.

A deveni adult presupune de regulă a deveni un participant deplin şi egal la viaţa socială, economică şi politică a unei comunităţi. Cu toate acestea, trecerea la vârsta adultă rămâne o provocare semnificativă pentru persoanele cu autism din cauza lipsei de oportunităţi şi sprijin dedicat acestei etape a vieţii lor. Cu prilejul Zilei mondiale de sensibilizare faţă de autism se atrage astfel atenţia asupra necesităţii unor programe inovatoare menite să-i sprijine pe tinerii cu autism în parcurgerea tranziţiei la vârsta adultă.

 agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *