Actualitate

ONU Moldova a lansat un ascensor extern pentru facilitarea accesului în sediu

Într-un comunicat de presă remis de PNUD Moldova se menționează că butoanele liftului conțin și caractere Braille, ceea ce face posibilă utilizarea lor de nevăzători. Totodată, butoanele au semnalizare luminoasă și sonoră.

Costul pentru acest proiect pilot se cifrează la peste 85 de mii de dolari. Construirea ascensorului face parte dintr-o inițiativă mai largă de diversitate, care abordează intoleranța și discriminarea.

„Unul dintre obiectivele acestei inițiative este de a promova schimbarea dincolo de Casa ONU. Vrem ca și alte organizații să conștientizeze valoarea diversității și să fie mai accesibile pentru toate grupurile de persoane din societate, inclusiv cele marginalizate. Noi am învățat foarte mult datorită implementării acestui proiect-pilot și cea mai importantă constatare este că multe schimbări nu necesită bugete mari, ci mai degrabă o schimbare de atitudine”, afirmă Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă ONU și reprezentantă permanentă PNUD în Moldova.

Pentru a asigura accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități de vedere, la Casa ONU a fost instalat pavaj tactil, care îi ghidează pe angajați sau pe vizitatori pe teritoriul instituției. Casa ONU mai dispune de blocuri sanitare adaptate. Vesela din bucătăria instituției este de culori aprinse, fiind accesibilă pentru persoanele slab văzătoare.

Casa ONU găzduiește din 1994 mai multe agenții, fonduri și programe ale Națiunilor Unite, parterul clădirii fiind accesibil din 2004.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *