UE / Nato

ONU şi Autoritatea Palestiniană condamnă vehement legea israeliană privind coloniile

"Sfidând flagrant dorinţele comunităţii internaţionale, Guvernul israelian a prezentat în Knesset un proiect de lege care autorizează furtul terenurilor palestiniene, spre profitul coloniştilor evrei, legalizând retroactiv colonii situate pe teritoriile palestiniene ocupate începând din anul 1967, inclusiv în Ierusalimul de Est. Este o agresiune împotriva poporului nostru pe care o vom contesta la instituţiile internaţionale", a declarat Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, după întrevederea pe care a avut-o la Palatul Elysée cu omologul său francez, Francois Hollande.

"Noua lege care permite Israelului să ocupe teritorii palestiniene în Cisiordania este o încălcare gravă a legislaţiei internaţionale şi va avea consecinţe juridice importante pentru Israel", a avertizat, la rândul său, secretarul general ONU, Antonio Guterres.

Knessetul (Parlamentul Israelului) a adoptat în cursul nopţii de luni spre marţi o lege controversată prin care se reglementează statutul a 4.000 de locuinţe situate în colonii evreieşti din Cisiordania. Legea prevede despăgubirea proprietarilor palestinieni ai terenurilor ocupate de coloniştii evrei.

"Aş vrea ca Israelul şi Guvernul israelian să revină asupra acestui text de lege", a afirmat preşedintele Franţei, Francois Hollande, denunţând "accelerarea activităţilor israeliene de colonizare".

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *