Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente
 
 
 

CSI / Rusia 28 Aprilie 2017, ora 09:15

ONU: SUA cer să se pună "toată presiunea" pe Rusia pentru a impune încetarea focului și livrarea ajutoarelor în Siria

Marime Font

Statele Unite au cerut joi, în fața Consiliului de Securitate al ONU reunit pe tema conflictului din Siria, să se pună "toată presiunea" pe Rusia, aliata Damascului, pentru a impune încetarea focului și livrarea ajutoarelor umanitare, transmite AFP. 

"Toate privirile și toată presiunea trebuie acum să fie pe Rusia, pentru că ea este cea care poate opri asta dacă vrea", a insistat ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley, a cărei țară prezidează Consiliul de Securitate în luna aprilie.

"Cine este țara membră (a Consiliului) care continuă să protejeze regimul (președintelui sirian Bashar Al-Assad), care împiedică livrarea ajutorului umanitar", a denunțat reprezentanta Statelor Unite în cadrul unei reuniuni a Consiliului consacrată situației umanitare din Siria.Într-un raport prezentat Consiliului, secretarul general adjunct pentru probleme umanitare al ONU, Stephen O'Brien, a deplâns faptul că "situația umanitară se deteriorează, dacă acest lucru mai este posibil".

El a cerut "o încetare a focului la nivel național și în particular o pauză a luptelor în Ghouta de Est (zonă rebelă aproape de Damasc-n.r.) pentru a permite livrarea ajutorului umanitar".

Ambasadorul francez la ONU, François Delattre, a calificat situația umanitară ca fiind o "catastrofă".

"Armistițiul nu mai există. Ajutorul umanitar nu mai ajunge", a susținut diplomatul. El a cerut de asemenea "o presiune mult mai puternică a Rusiei asupra regimului sirian, precum și o reangajare politică clară a SUA urmare a ultimelor lovituri americane" din noaptea de 6 spre 7 aprilie asupra unei baze aeriene siriene.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Piotr Ilișev, a asigurat că "pe ansamblul Siriei, încetarea ostilităților rămâne în vigoare" și a condamnat "escaladele" și "criticile contra guvernului sirian".

Statele Unite și Rusia se înfruntă din 2012 asupra unei posibile soluționări a conflictului sirian, în special în ce privește soarta președintelui Assad.

"Rusia trebuie să-și țină promisiunea asupra unor veritabile negocieri de pace și a unei soluții politice", a încheiat Haley, referindu-se la procesul diplomatic multilateral care a fost agreat la finalul lui 2015 de Washington și Moscova.

Convorbirile indirecte între regimul sirian și opoziție, sub egida ONU, sunt în impas, în încercarea de a pune capăt unui război care a făcut peste 320.000 de morți în șase ani.

sursa: agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md