Actualitate

OPINIE /// De ce să ne limităm doar la crucifix

Ieri, la Chișinău, conducerea MAI a instalat o răstignire – chiar în holul Ministerului Afacerilor Interne.

Lăudabilă inițiativă.

Exact de ce aveau nevoie cetățenii dezoligarhizați la cele 100 de zile de nouă guvernare.
Doar că eu aș merge mai departe.

De ce să ne limităm doar la crucifix.

Eu aș echipa toate mașinile de patrulare cu iconițe și agheazmă. Girofarurile să fie scoase, ca să nu sperie enoriașii și în locul lor să se instaleze niște candele mai mari în formă de cruce sau lumânări de cele groase, de 50 de lei.

În loc de "Weeee Weee, Trrrr, Nino Nino" – sirenele mașinilor să tragă un "Doamne Miluiește" de 200 de decibeli când se apropie de căruța sufletul păcătos.
Să îi pară vitezomanului dracului că s-au desfăcut cerurile și însuși Sfântul Ilie s-a pogorât să îl împungă cu sulița de foc în cur.

În loc de permis de condurece, inspectorii INP, îmbrăcați în sutană reflectorizantă, vor cere pomelnicul cu 200 de lei în el. Pentru contravenții mici vor pune rătăciții să bată pe loc 50 de mătănii, iar pentru încălcări mai mari – să jertvească de la 5 000 de lei în sus pentru treburile bisericii.

Infractorii deosebiți de periculoși să fie supuși obligatoriu unei sedințe de exorcism în podvalurile comisariatelor. Iar pentru păcătoasele mai frumușele, ca metodă profilactică în concordanță cu bunele practici europene – să fie introdus obreadul dezbrăcării veșmintelor inspectorului peste trupul sufletului rătăcit.

La cursurile auto, în loc de primul ajutor se va studia rețea colivei cu mampasele și bomboane "Diuches", și desigur versurile din "Veșnica Pomenire".
În loc de semne de circulație – se vor studia icoanele și semnificația lor.

Iar în loc de tehosmotr și asigurare – se va efectua sfințirea mașinilor și echiparea lor cu tot iconostasul din patruzeci de sfinți.

Așadar, milostivi și vrednici alegători – cred absolut logice, consecvente și firești pentru noile tendințe ale guvernării aceste schimbări.
Și din partea la tot norodul cu frică de Dumnezeu – cer să fie înfăptuite imediat.

Pentru că orice guvernare e de la Dumnezeu!
Și cum este turma – așa sunt și păstorii.

https://www.facebook.com/moldovamea/posts/3106095902795780

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *