Actualitate

OPINIE /// Igor Eidman: „Cine este rusofob?”

Redam textul autorului.

„Regimul lui Putin a preluat mare parte din discursul marginalilor șovini ruși. Acum cuvântul „rusofobie” are un înțeles diferit: rusofobi sunt toți cei care se opun regimului actual din Rusia. Este ca în acea veche glumă despre logică: nu-l iubești pe Putin, înseamnă că nu iubești statul rus, înseamnă că nu iubești Rusia, înseamnă că nu iubești rușii, înseamnă că ești rusofob. Un truc copilăresc cu înlocuirea noțiunilor.

Cu o duritate deosebită, eticheta „rusofob” este pusa de autoritățile ruse pe toți cei care se opun încercărilor de a revigora imperiul rus și de a cotropi teritoriile învecinate. Și aceasta este tot o jonglerie mișelească. Cu același succes, antifascistii care s-au opus reînvierii celui de-al Treilea Reich pot fi denumiți ”germanofobi”.

Am cunoscut doar un adevărat rusofob, el ura și îi disprețuia pe ruși ca națiune (nu ca imperiu, nu regimul, nu setul de tradiții arhaice, ci etnia – de la mic la mare). Era un oligarh aflat sub protectia serviciilor secrete, care se simțea perfect sub Putin. Judecând după politica autorităților îndreptate împotriva intereselor majorității populației, tocmai acești rusofobi se află astăzi la putere în Rusia”.

http://www.paginaderusia.ro/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *