„Cuvântul rusofobie a devenit popular în Rusia în timpul ”perestroikai” lui Gorbaciov, când era folosit în cea mai mare parte de către antisemiții nebuni – bărboșii degenerați din ONG-ul „Pamyati”. Ei spuneau despre intelectualii liberali din Rusia că sunt niste rusofobi, scrie sociologul Igor Eidman, pe pagina sa Facebook.
Redam textul autorului.
„Regimul lui Putin a preluat mare parte din discursul marginalilor șovini ruși. Acum cuvântul „rusofobie” are un înțeles diferit: rusofobi sunt toți cei care se opun regimului actual din Rusia. Este ca în acea veche glumă despre logică: nu-l iubești pe Putin, înseamnă că nu iubești statul rus, înseamnă că nu iubești Rusia, înseamnă că nu iubești rușii, înseamnă că ești rusofob. Un truc copilăresc cu înlocuirea noțiunilor.
Cu o duritate deosebită, eticheta „rusofob” este pusa de autoritățile ruse pe toți cei care se opun încercărilor de a revigora imperiul rus și de a cotropi teritoriile învecinate. Și aceasta este tot o jonglerie mișelească. Cu același succes, antifascistii care s-au opus reînvierii celui de-al Treilea Reich pot fi denumiți ”germanofobi”.
Am cunoscut doar un adevărat rusofob, el ura și îi disprețuia pe ruși ca națiune (nu ca imperiu, nu regimul, nu setul de tradiții arhaice, ci etnia – de la mic la mare). Era un oligarh aflat sub protectia serviciilor secrete, care se simțea perfect sub Putin. Judecând după politica autorităților îndreptate împotriva intereselor majorității populației, tocmai acești rusofobi se află astăzi la putere în Rusia”.
|
Părerile sunt împărţite atunci când vine vorba de aspectul bananelor. Unii le preferă pe cele verzi, iar alţii le preferă pe cele negre, foarte coapte. Regula este destul de simplă cele verzi sunt mai crude, iar cele negre sunt coapte deja. Oricum ar fi bananele sunt bogate...
( ) Citeşte tot articolulCeea ce visăm poate avea o anumită semnificaţie asupra realităţii pe care o trăim zi de zi. Simbolurile şi semnificaţiile viselor sunt destul de complexe, iar ca să ne dăm seama dacă au impact asupra vieţii noastre trebuie să le descifrăm, scrie stiridinlume.ro.
( ) Citeşte tot articolulFructele uscate sunt ideale ca gustare, dar cât sunt ele de sănătoase, când ar trebui să le evităm și cum pot înlocui fructele proaspete? Auzim deseori că este foarte important să mâncăm fructe și legume, iar în acest context o să vorbim despre fructele...
( ) Citeşte tot articolulBerbec Începi să-ți găsești acea parte din optimism pe care ai mai pierdut-o în ultimul timp. Ai noroc că în jurul tău sunt oameni care te susțin și cumva te ajută să treci prin tot procesul cu care ai de-a face în evoluția ta.
( ) Citeşte tot articolulMaximele termice ale zilei vor fi de -6..-9 grade Celsius în nord, -5..-8 grade în centru și -4..-7 grade în raioanele de sud.
( ) Citeşte tot articolulIn primul rand, pentru a va da seama de ce muraturile va pot ajuta sa slabiti, este bine de cunoscut faptul ca au foarte putine calorii. Mai precis, un castravete murat de peste 140 de grame nu are decat 17 calorii, 200 de grame de varza murata nu au decat 25 de calorii si o gogonea medie are...
( ) Citeşte tot articolulÎn fiecare an, la mijloc de ianuarie, vorbim mult, spumos şi superficial despre Eminescu. E o tradiţie care sperăm că odată cu scurgerea timpului va deveni şi una profund naţională.
( ) Citeşte tot articolulAstăzi se împlinesc 171 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, unul dintre cei mai importanţi poeţi din istoria României. Fotografiile cu el pot fi numărate pe degetele unei singure mâini.
( ) Citeşte tot articolulSfinţii Cuvioşi Pavel Tebeul şi Ioan Colibaşu sunt pomeniţi în Biserica Ortodoxă la 15 ianuarie, transmite realitatea.ro. Sfântul Pavel a trăit în timpul împăraţilor romani Deciu (250-253) şi Valerian (253-260), prigonitori ai creştinilor.
( ) Citeşte tot articolul