Actualitate

OPINIE /// Noi – cei de apoi

Puterea stă în mâinile noastre, ale noii generații care nu poate fi influențată atât de ușor de minciuna în care zace R. Moldova – statul care se află într-o perioadă decisivă, înainte de alegerile din iarnă. De aceea, noi, cetățenii, trebuie să ne înarmăm cu ceea ce avem mai bun, să ne informăm și să luăm decizii corecte.

De altfel, vom rămâne dezamăgiți de rezultate, așa ca întotdeauna. Să nu uităm că de 27 de ani ne plângem. Cred că problema cea mai mare este că permanent ne lăsăm influențați de „televiziunile de stat”, care, chiar de se numesc private, ne spală creierii în cel mai prostesc mod. Și noi, ca tâmpiții, credem toate prostiile de pe ecran.

O altă tragedie a poporului nostru, dincoace de Prut, despre care am vorbit și alteori, este că ne vindem prin baruri cu câteva sute de lei ori cu o „piciană”, ori o „marojnă” sau, cel mai ușor, în schimbul unui șip de rachiu. Mai la modă au devenit și proiectele unor partide cu tolbe, pline cu bunătățuri, care împart scutece pentru copii, franzele ieftine, zahăr, dacă vreți, și câte un clătitor de rufe. E o manipulare ieftină, dar plăcută și acceptată la noi.

Cred că ar trebui să facem un pas înainte, ținându-ne de mână, fiind uniți, după cum am fost întotdeauna. Să votăm împreună omul care ne poate scoate din groapă și care poate să îndrepte R. Moldova spre un viitor prosper pentru noi și copiii noștri. Un singur lucru nu e clar. De ce încă nu am înțeles că nu se va schimba nimic, dacă nu vrem să ieșim din zona de confort? Mă adresez celor care stau zile și nopți în culcuș și așteaptă să le cadă din pod guvernanți buni.

Rezolvarea e simplă! Ca să nu ne plângem că prețurile sunt prea mari sau că scoatem din buzunare tot salariul pentru a plăti serviciile comunale, ar fi bine să punem ștampila în dreptul numelui unui om demn. O altă soluție ar fi să dezgropăm curajul din noi și să ieșim în stradă, manifestându-ne forța. Nu agresiunea, dar demnitatea! Din nefericire, noi am ales calea cea mai ușoară – să fugim din această țară și să o lăsăm în voia nimănui.
Ceea ce ne rămâne să facem pentru un viitor frumos este să ne ștergem de pe mâini mizeria celor care ne conduc. Avem nevoie de forțe noi, ca să găsim soluția în cealaltă parte a baricadei și să privim în față viitorul R. Moldova.
Deci, e timpul să facem nu unul, dar doi pași înainte, ca să doborâm zidul din fața noastră și să ne frământăm propria pâine înainte ca alții să aleagă ingredientele necesare pentru a crește o pâine caldă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *