Opinie: Candu nu avea de ce să iasă în fața ong-istilor afiliați politic și a jurnaliștilor care nu erau interesați de dialog

publicat în Actualitate pe 4 Mai 2018, 07:59

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a făcut bine că nu a acceptat să se întâlneaască cu cei câțiva exponenți ai unor ONG-uri media, afiliate politc, dar și cu jurnaliștii care au organizat astăzi un marș în centrul Capitalei. De această părere este blogger-ul Corneliu Gandrabur, într-un material publicat astăzi.

„Reprezentanți ai societătii civile”, precum și jurnaliștii „independenți” s-au revoltat azi că democratul Andrian Candu nu a ieșit in fața lor și ca nu au fost băgați in seamă. Chipurile ei doreau un dialog societatea-civilă-jurnaliști-oficiali”, scrie Gandrabur pe blogul său. „La măsura de azi au participat mai mulți ong-isti și jurnaliști legați de conturile bancare ale firmelor offshore deținute de Filat, dar care în prezent ling activ fundul Maiei Sandu și donează bani partidului PAS (vedeti pe anticoruptie.md)”, continuă Gandrabur.

Autorul explică de ce Candu a făcut bine că nu a dat curs somației de a se prezenta în fața protestatarilor.

„Câțiva ani în urmă același grup de jurnaliști și si ong-isti a ieșit în fața Parlamentului și a cerut un loc special în Parlament pentru jurnaliști și operatori. Atunci spuneau că Parlamentul a organizat un țarc rușinos. După câteva discuții, Candu a dispus rezervarea câtorva scaune jurnaliștilor. Însă, așa cum se știe deja, de atunci nu au fost pe acele fotolii nici jurnaliștii și nici înșii care le-au cerut, fiind demonstrat faptul că a fost un pretext de hămaială în fața Parlamentului, exact cum astăzi au găsit alte motive și au ieșit din nou să se plângă pe nu știu ce”, noteaază Corneliu Grandrabur. „Aceste specimene trebuie sa fie excluse din comunitate și aruncate la abatorul de indivizi compromisi”, conchide bloggerul citat.

Sursa: politics.md