Politică

OPINIE: ”Este clar că acum lupta se dă între preşedinte şi PDM. Sturza poate să repete soarta lui Iurie Leancă”

Ion Dron, preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, consideră că Ion Sturza ar face jocul unor persoane interesate. „Acum lupta nu se dă între partide, ci între două tabere mari: pe de o parte Ţopii, cu Platforma „DA”, susţinuţi de PLDM, şi pe de altă parte Plahotniuc susţinut de PDM şi alte partide. Sturza este reprezentantul primei tabere, la care a aderat şi preşedintele Nicolae Timofti. Acesta ar trebui să vină în Parlament şi să spună cine anume îl şantajează şi dacă fiul său este implicat în vre-un dosar penal. Dar atunci când un preşedinte de ţară face cârdăşie cu o anumită tabără, trebuie să răspundă. Nu-l cunosc personal pe Ion Sturza, dar declaraţiile făcute de acesta într-o conferinţă de presă înainte de desemnare, apoi declaraţiile după desemnarea pentru funcţia de premier nu inspiră credibilitate”, a declarat Dron.

Corneliu Ciurea, expert IDIS „Viitorul”, consideră că Ion Sturza ar putea să repete soarta de anul trecut a lui Iurie Leancă, cel care a fost desemnat pentru funcţia de premier, dar n-a avut susţinerea Parlamentului. „Este clar că acum lupta se dă între preşedinte şi PDM. Apariţia lui Sturza pare într-un fel ciudată, el poate să repete soarta lui Iurie Leancă. PDM nu-l va susţine, pentru că mizează pe candidatul lor. Ion Sturza va trebui să treacă printr-o încercare grea, trebuie să găsească în Parlament oameni care să-l voteze. În această ţară există tot felul de marionete, dirijate din umbra. Cred că şi Sturza este dirijat de cineva, altfel nu-mi pot explica apariţia sa”, a opinat Ciurea.

Anatol Ţăranu, directorul Centrului de Analiză şi Consultanţă Popiltică „Politicon”, consideră că apariţia lui Ion Sturza anunţă o schimbare pe scena politicii moldoveneşti. „O construcţie de tipul AIE şi-a epuizat potenţialul. Avem nevoie de o schimbare. Ion Sturza vine să ne anunţe acea schimbare, chiar din perspectiva anticipatelor. Poate că are unele păcate, dat Sturza este un manager bun, este o personalitate şi un om împlinit”, a spus Ţăranu.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *