Astăzi 19 Martie 2018, Luni - Ultima actualizare la 18 Martie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 27 Mai 2016, ora 12:10

OPINIE: Integrarea europeană a Republicii Moldova poate fi realizată doar prin intermediul unirii cu România

Marime Font

Unirea Republicii Moldova cu România ar fi cea mai bună soluţie pentru criza cu care se confruntă Republica Moldova. 

Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, scrie IPN.

Ana Guţu, preşedintele Partidului unionist „Dreapta”, susţine că unica soluţie pentru Republica Moldova este unirea cu România. „România a înregistrat succese importante. Este necesar ca unirea să fie înfăptuită cât mai curând. Cu cât îndepărtăm realizarea actului unirii, cu atât va fi mai greu de înfăptuit”, a declarat Ana Guţu.Vasile Costiuc, preşedintele Partidului „Democraţia acasă”consideră că integrarea europeană a Republicii Moldova poate fi realizată doar prin intermediul unirii cu România. „UE are acum problemele ei. În viitorii 10-15 ani nu se prevede nicio extindere a Uniunii Europene. Unica şansă de a ne integra în spaţiul european este unirea cu România”, a opinat Costiuc.

Valeriu Cosarciuc, co-preşedinte al Partidului Popular din Moldova, de asemenea consideră că unirea cu România ar fi o soluţie pentru Republica Moldova, însă situaţia nu este favorabilă pentru aceasta. „Personal, consider că reunificarea este o soluţie pentru Republica Moldova. Dar nu cred că acest act ar putea fi realizat acum. Până atunci trebuie să ne rezolvăm problemele”, a declarat Cosarciuc.  

Sursa: ipn.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Martie 2018, de George Simion

NU E ACUM MOMENTUL!

Dragi Tovarăși și pretini, galeria intelectualilor și politicienilor de vază care ne spun că nu este acum momentul Unirii s-a întregit cu o nouă figură hâdă. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul