Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 08:52
Abonamente
 
 
 

Actualitate 26 Iulie 2018, ora 09:40

Opinie: Modificările fiscale vor subvenționa serios companiile

Marime Font

Modificarea cotelor de impozitare vor subvenționa foarte serios companiile. Acestea vor plăti mai puțin statului și astfel își vor păstra capitalul propriu. Declarația a fost făcută de Iurie Mihalachi, președintele unui grup de companii, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal2, transmite IPN.

Potrivit lui, acesta este un suport destul de mare pentru companii. „În situația când bugetul este cu un deficit destul de mare și să mergi la asemenea pași, în viziunea mea este un act de eroism numai nu știu cât o să poată bugetul să suporte toată perioada aceasta de scădere a taxelor și impozitelor”, spune antreprenorul. Iurie Mihalachi speră că acest lucru o să ducă la o majorare de încasări în administrarea taxelor și impozitelor și prin aceasta se vor majora veniturile la buget. În cazul dat, când companiile păstrează banii în capital, acestea au posibilitatea să mărească salariile.

Directorul Institutului Economiei de Piață, Roman Chircă, consideră că fenomenul salariilor în plic are o amploare foarte mare și doar o măsură de reducere a contribuției la fondul asigurărilor sociale nu este în măsură să contribuie la eradicarea totală a acestui fenomen, însă este o abordare potrivită. „Poate o parte din întreprinderile mici și mijlocii vor fi motivate să treacă în zona albă”, spune Roman Chircă. În opinia lui, această modificare este o motivație pentru că pe lângă tot felul de campanii sterile gen „Nu lua salariul în plic”, este o soluție eficientă.Marți, la un briefing de presă după ședința săptămânală a Partidului Democrat, premierul Pavel Filip, prim-vicepreședinte al formațiunii, a declarat că impozitul pe venit aplicat persoanelor fizice va fi redus de la 18% la 12%. Contribuția angajatorului la bugetul asigurării sociale de stat urmează a fi redusă de la 23% la 18%, iar scutirea personală privind impozitul pe venit va fi majorată până la 24 de mii de lei.


Sursa: ipn.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md