Actualitate

OPINIE: Rusia profită de situaţia tensionată din R. Moldova pentru a deschide al doilea front împotriva Ucrainei

Portalul informaţional ucrainean, dsnews.ua, scrie că Alexandr Lenţov este un mercenar, iar vizita sa nu va aduce nimic bun nici pentru Moldova, nici pentru Ucraina, care ar putea primi astfel un „cuţit în spate” din partea Federaţiei Ruse, dar prin intermediul Republicii Moldova, transmite IPN.

Autorul materialului de opinie, Taras Hortiţa, scrie că apariţia acestui militar în Republica Moldova poate însemna doar faptul că Rusia nu renunţă la decizia de a destabiliza situaţia din Ucraina. Potrivit acestuia, Moscova profită de situaţia tensionată din Republica Moldova şi încearcă să deschidă aici al doilea front împotriva Ucrainei, dar şi împotriva Europei.

Potrivit lui Taras Hortiţa, vizita lui Lenţov în regiunea transnistreană ar mai putea avea ca scop inspectarea stării în care se află militarii şi resursele ruseşti aflate acolo şi să vadă cât de pregătite sunt pentru „o agresie hibridă după scenariul din Crimeea în cazul alegerilor din Republica Moldova”.

Taras Hortiţa accentuează că situaţia regională degradează şi Ucraina nu trebuie să scape din vedere regiunea transnistreană, iar dacă Moscova va reuşi să profite de criza din Republica Moldova, atunci Ucraina ar putea pierde un aliat important la graniţa sud-vestică. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *