Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente

Economie 6 Septembrie 2017, ora 17:13

Opt companii românești au intrat în top 500 CEE

Marime Font

Coface Top 500 CEE: România, prezentă cu 65 de companii. Care sunt companiile intrate anul acesta în top?

România are 65 de companii prezente în topul celor mai mari 500 de jucători din Europa Centrală și de Est, realizat de Coface, cu două mai multe față de ediția anterioară, potrivit Profit.ro.

România rămâne însă destul de departe de ocupantele podiumului: Polonia (168 de companii), Ungaria (75 de companii) și Republica Cehă (71 de companii). Opt companii românești au intrat, anul acesta, pentru prima dată în top 500 companii din regiune. Distribuitorul de medicamente Fildas Trading a intrat pe locul 356, grupul din domeniul energetic Tinmar Energy a debutat pe poziția 367, iar Hella România, din industria auto, o pătruns în clasament pe poziția 374.Următoarele companii nou intrate în clasament sunt: Mercedes-Benz Romania, pe poziția 441, Pirreli Tyres Romania, pe locul 465, Glencore Agriculture Romania (480), Transgaz (495) și Romania Hypermarche (Carrefour - n.red.) (496).

În topul companiilor românești s-a menținut Automobile Dacia, situată pe locul 14 în clasamentul general, cu afaceri de 4,57 miliarde de euro în 2016 și un profit net de 100,6 de milioane de euro. Compania este însă de șase-șapte ori mai mică, din punct de vedere al cifrei de afaceri, decât gigantul polonez de stat Orlen SA, activ in petrochimie, industria minieră, farmaceutică.

Automobile Dacia este deasmenea de patru ori mai mică decât prima companie maghiară MOL ce a avut o cifră de afaceri de 13,25 miliarde euro și de trei ori mai mică față de Skoda Auto A.S., prima companie din Cehia.

Dacia a urcat trei poziții în clasamentul de anul acesta. Poziția a doua este ocupată de OMV Petrom Marketing SRL, aflată pe locul 23 în clasamentul general, urmată de OMV Petrom, pe locul 31 în clasamentul general. Cele două companii au avut, anul trecut, afaceri de 3,17 miliarde de euro, respectiv 2,76 miliarde de euro și rezultate nete de 85 milioane euro, respectiv 200 milioane euro.

Studiul Coface integral este disponibil aici. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md