Actualitate

Opt detinuti din izolatorul din Rbnita si-au cusut gura cu ata si au declarat greva foamei

Opt detinuti dintr-o celula a izolatorului din Rabnita si-au cusut gura cu ac si ata, organizand greva foamei in semn de protest fata de tratamentul aplicat acestora in izolator, pe care il considera inuman. Dupa doua zile de greva, detinutii au fost dati pe mana medicilor si au fost hraniti cu forta.

„Incidentul s-a produs acum 10 sau 20 de zile. Nu stim exact termenul, pentru ca avem doua surse care ne spun diferit”, a comunicat presedintele Asociatiei pentru drepturile omului „Promo-LEX”, Ion Manole.

Juristii „Promo-LEX” au fost informati de localnicii din regiune. „Potrivit surselor noastre, detinutii protesteaza impotriva tratamentului aplicat, ei sunt umiliti si impusi sa semneze declaratii false impotriva lor”, a mentionat Ion Manole.

In acelati timp, Manole spune ca deocamdata nu este posibil de aflat numele celor opt detinuti si localitatea de unde sunt, sau din ce parte a Nistrului. Un membru al asociatiei s-a deplasat la Rabnita pentru a gasi pe cineva din rudele detinutilor.

„Promo-LEX” a reusit sa sensibilizeze autoritatile R. Moldova si organizatiile internationale acreditate la Chisinau. Cineva ar trebui sa aiba acces nelimitat in astfel de institutii in regiunea transnistreana. Vrem sa organizam o intalnire cu autoritatile noastre si sa le sugeram acest lucru”, a mai spus Ion Manole.

In cazul unui alt incident de la izolatorul de al Tiraspol, unde 90 de detinuti au organizat greva foamei, nici institutiile internationale, precum OSCE, nici ONG-uri din R. Moldova, nu au avut acces pe teritoriul izolatorului pentru a clarifica situatia.

Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *