Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente

Eveniment 24 Mai 2013, ora 14:23

Opt indieni au fost reținuți la Aeroportul Internațional Chișinău

Marime Font

 
 
 

Cetățenii indieni au plătit 120 de euro unei agenții de turism pentru vize moldovenești contrafăcute, anunță un comunicat al Poliției de Frontieră (PF).

Poliţiştii de frontieră din cadrul Secţiei control de frontieră Chişinău - Aeroport au depistat ieri-seara opt cetăţeni ai Indiei care au prezentat la control paşapoarte israeliene contrafăcute. Grupul format di doi bărbaţi, trei femei şi trei copii minori a sosit cu ruta Moscova-Chișinău.  Chiar din primele cercetări ale documentelor prezentate, au apărut suspiciuni cu privire la autenticitatea datelor din paşapoarte, acestea fiind supuse unor verificări suplimentare. Ulterior, în rezultatul examinării minuţioase cu ajutorul tehnicii speciale din dotare, a fost demonstrată falsitatea documentelor. 

Totodată, în cadrul verificării bagajelor, poliţiştii de frontieră au depistat şi actele originale ale persoanelor reţinute. Atenţia inspectorilor controlului de frontieră s-au oprit asupra unei pagini din paşapoarte, unde erau aplicate vizele pentru Republica Moldova, care de asemenea, s-au dovedit a fi cotrafăcute.Persoanele reținute sunt cetăţeni ai Indiei, cu vârste cuprinse între 4 şi 61 ani, care intenţionau să intre ilegal în Republica Moldova, ca ulterior să-şi continue drumul spre comunitatea europeană. Cetăţenii indieni au relatat poliţiştilor de frontieră că pentru aplicarea vizei RM în paşapoartele originale au achitat câte 120 de euro unei agenţii turistice, iar pentru perfectarea paşapoartelor israeliene urmează să achite o sumă nedeterminată.

În baza celor depistate, migranţilor indieni nu le-a fost permisă intrarea în ţară, fiind returnaţi la punctul iniţial de îmbarcare, în conformitate cu prevederile legale.

Sursa: PF

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md