Internațional

Opt persoane au fost ucise în atacuri armate care au avut loc în trei spa-uri diferite din statul Georgia. Victimele sunt majoritatea femei asiatice

Opt persoane, printre care șase femei de origine asiatică, au fost ucise în incidentele armate care au avut loc în trei spa-uri diferite din Georgia, relatează BBC.

Poliția a spus că patru persoane au fost ucise la un salon de masaj din Acworth, o suburbie la nord de Atlanta, și încă patru la două spa-uri din oraș.

Oficialii au declarat că un tânăr de 21 de ani a fost arestat și este bănuit a fi suspectul în toate cele trei atacuri. Nu s-a stabilit încă niciun motiv pentru atacuri.

Într-un discurs de săptămâna trecută, președintele Joe Biden a condamnat „crimele împotriva americanilor asiatici care au fost atacați, hărțuiți, învinovățiți și scoși țapi ispășitori”. Persoanele de origine asiatică sunt învinovățite de răspândirea coronavirusului.

Primul atac s-a petrecut în jurul orei 17:00 (21:00 GMT) la Youngs Asian Massage Parlour din Acworth, districtul Cherokee.

Purtătorul de cuvânt al biroului șerifului, căpitanul Jay Baker, a declarat că două persoane au murit la fața locului și trei au fost duse la spital, unde au încetat din viață încă două. Mai târziu, el a confirmat că victimele erau două femei asiatice, o femeie albă și un bărbat alb și că un bărbat hispanic fusese rănit.

O oră mai târziu, poliția a fost chemată la un „jaf în curs” la Gold Spa din nord-estul Atlanta.

„La sosire, ofițerii au localizat trei femei decedate în interiorul locației”, a declarat poliția într-un comunicat.

În timp ce erau acolo, ofițerii au fost chemați la un spa de peste drum, numit Aromatherapy Spa, unde au găsit o altă femeie împușcată. Șeful poliției din Atlanta, Rodney Bryant, a declarat că victimele erau asiatice.

Poliția a spus că Robert Aaron Long, din Woodstock, Georgia, a fost arestat la aproximativ 240 de km sud de Atlanta. Căpitanul Baker a declarat că anchetatorii sunt „foarte încrezători” că este suspectul din toate cele trei atacuri.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *