Actualitate

ORANGE Moldova a lansat un nou standard de calitate a vocii pentru telefonia mobila

Explozie de emotii, flori si multa sampanie a fost miercuri seara la Muzeul National de Arte. A existat si un motiv serios pentru aceasta: la 09.09.09, ORANGE a lansat in premiera mondiala un nou standard de calitate a vocii pentru telefonia mobila, iar reprezentantii mass-media din R. Moldova, oficiali locali si internationali au fost martorii acestui eveniment de semnificatie istorica. Tehnologia in cauza consta in imbunatatirea considerabila a calitatii sunetului in cadrul convorbirilor telefonice.

Jurnalistii erau nerabdatori sa incerce primii noua tehnologie. Dar acest lucru a fost posibil abia la ora 09.09, iar primii oameni in lume care au efectuat un apel comercial in baza de HD voice au fost Pavel Stratan si Cleopatra. Marea noutate a fost anuntata de Ludmila Climoc, director general ORANGE Moldova. „ORANGE intra in istoria telefoniei mobile de a treia generatie cu lansarea HD voice, care aduce sunet impecabil, curat, natural, de definitie inalta. In viitor acest standard va aparea in toate telefoanele mobile 3G in intreaga lume. In prezent, aria de acoperire a retelei 3G in Moldova constituie peste 63% din populatie. Recent, parametrii retelei au fost suplimentar adaptati pentru lansarea vitezei de pana la 14,4 Mbps pentru Internet. La implementarea acestui standard, echipa noastra a colaborat intens cu subdiviziunile grupului ORANGE, specializate in cercetarile in domeniul dezvoltarii tehnologiilor”, a declarat Ludmila Climoc.

Yves Tyrode, vicepresedinte executiv ORANGE Technocentre, prezent la marele eveniment, a mentionat: „HD voice este, fara indoiala, viitorul standard al comunicarii mobile si va fi utilizat de tot mai multi consumatori. Suntem extrem de fericiti ca putem oferi aceasta tehnologie clientilor nostri din Moldova”. Fiind intrebat de ce a fost aleasa anume Moldova, Yves Tyrode a spus ca, in primul rand, pentru ca reteaua de telefonie mobila din Moldova este foarte noua, iar in al doilea rand, pentru ca aici a gasit o echipa foarte motivata sa implementeze noua tehnologie.

Un rol foarte important in realizarea proiectului l-a avut Jerome Poulain, director pentru marketing, comunicare si vanzari. De fapt, niciodata nu l-am vazut atat de fericit. Radiind de bucurie, Jerome Poulain a spus urmatoarele: „Sunt foarte multumit sa fac ceva istoric in Moldova”.

Unicul telefon mobil cu sunet de inalta definitie integrat (HD voice) lansat de ORANGE Moldova este Nokia 6720c. Acest telefon este dotat cu tehnologia WB-AMR, care va deveni pe viitor standard pentru telefonia mobila. Clientii ORANGE Moldova, care vor utiliza acest telefon, vor beneficia de cea mai sigura calitate a sunetului, capabila sa transmita emotia sunetului natural mult mai adecvat decat celelalte telefoane. De asemenea, telefonul atenueaza bruiajele externe si asigura cea mai pura sonoritate a convorbirilor pentru ambele parti.

Lansarea serviciului HD este rezultatul unui program continuu de imbunatatire a retelei ORANGE. Numai in ultimele 18 luni investitiile in acest domeniu au constituit circa un miliard de lei. Lansarea HD voice este rezultatul unei stranse colaborari cu echipa ORANGE LABS, care se ocupa de cercetari in domeniul dezvoltarii tehnologiilor. Aceste laboratoare sunt amplasate in 18 locatii ale lumii si reprezinta centre dedicate in exclusivitate cercetarilor, dezvoltarii si sustinerii proceselor de implementare a unor produse si servicii inovative.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *