Timpul Local

Oraşul Străşeni are apă potabilă!

Conducerea raionului a gustat apă de la o cişmea pentru a se convinge de calitatea acesteia. Străşeniul este aprovizionat cu apă potabilă din satul Micăuţi. În prezent, staţia de pompare funcţionează integral. Fântânile de mare adâncime au capacitatea de a asigura cu apă potabilă atât oraşul Străşeni, cât şi două-trei localităţi din apropiere. În acelaşi timp, debitul de apă existent permite asigurarea întregului raion cu apă potabilă. 

Despre situaţia precară privind aprovizionarea cu apă la Străşeni se discuta de mult. Orăşenii au pus mână de la mână, au săpat fântâni prin curţi şi cărau cu căldările la etaj apă cu tot felul de impurităţi. Pierzând puterea, comuniştii au încercat să şteargă urmele, nimicind documentaţia şi schemele sistemului de aprovizionare cu apă, cele de canalizare. Asta era moştenirea primită de la comunişti de preşedintele raionului, Nicolae Robu. Dar iată că, de astăzi înainte, oraşul va avea şi apă potabilă.

„Consiliul raional a coordonat toate lucrările din prima până în ultima zi. La început vor beneficia de apă potabilă peste 9000 de persoane, iar pe parcursul unui an apa va ajunge în gospodăriile tuturor. Vom încerca să conectăm la apă potabilă şi alte localităţi din raion”, a declarat Nicolae Robu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *