Ultima oră

Organizaţia de Femei a PDM a anunţat 10 obiective prioritare

„Parafarea Acordului de Asociere cu UE şi preconizata semnare a acestui document de importanţă majoră în timpul apropiat ne pune în sarcină cea mai mare responsabilitate politică din istoria modernă a ţării”, a declarat Valentina Buliga. Ca entitate politică a Partidului Democrat, organizaţia de femei se va axa în 2014 pe promovarea în continuare a politicilor sociale asumate în actul de negociere şi parafare a Acordului de Asociere la EU, a precizat ea.

Primul angajament al Organizaţiei de Femei a PDM enunţat vineri este Comunicarea acţiunilor politice şi dimensiunea lor morală. De asemenea, organizaţia îşi asumă responsabilitatea să promoveze garantarea drepturilor fundamentale şi libertăţii personale şi economice a cetăţenilor, să asigure egalitatea, să asigure garanţia educaţiei, echitatea între generaţii, dezvoltarea şi promovarea valorilor culturale.

„Femeile Democrate sunt şi vor fi alături de cetăţenii noştri, căci ne confruntăm cu aceleaşi probleme şi înţelegem grijile şi nevoile fiecăruia. Vom continua să luptăm pentru bunăstare, pentru promovarea femeilor în organele de decizie, pentru echitate în societate, pentru combaterea violenţei şi un viitor european pentru Republica Moldova”, a declarat Valentina Buliga.

Ea a precizat că în acest an organizaţia de femei va depune eforturi sporite în realizarea obiectivelor pe care şi le-a propus. „Anul 2014 este anul cifrei 10 pentru noi; în data de 5 Iunie 2014 – Organizaţia de Femei a PDM va avea 10 ani de existenţă. Astfel, anul 2014 este anul de totalizări a maturităţii noastre organizaţionale şi a planificărilor pentru perioada încărcată care vine”, a menţionat Valentina Buliga.

Un element important al activităţii doamnelor din Partidul Democrat va fi şi stabilirea cooperării cu femeile din stânga Nistrului. „În pofida obstacolelor, vom investi într-un parteneriat strategic cu aceste femei”, a declarat Valentina Buliga.

Deputatul PDM Valentina Stratan a vorbit şi despre câteva iniţiative legislative promovate de această formaţiune, inclusiv în privinţa susţinerii tinerilor medici dar şi a pacienţilor bolnavi de cancer.

Organizaţia de Femei a Partidului Democrat numără aproximativ 23 de mii de membri, iar persoanele de gen feminin sunt promovate la conducerea diferitor structuri de partid şi instituţii ale statului.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *