Timpul satiric

Ori alegeri anticipate, ori murim de foame!

Au trecut sărbătorile, am terminat toate rezervele, inclusiv murăturile, și suntem sortiți să îndurăm foame. Ne amintim cu multă căldură de campaniile electorale din 2009 când o duceam ca boierii. Fie iarnă, fie vară nici vânt rece nu ne ajungea, fiindcă dumneavoastră, domnilor deputați, ne vizitați în fiecare săptămână și nu veneați cu mâinile goale. Indiferent de la care partid erați, veneați la noi cu mașinile încărcate, de era o adevărată sărbătoare. Ne aduceați ulei, macaroane, făină, săpun, detergenți – totul ce-i trebuie unui om de la țară. Atunci ne-am făcut și niște rezerve, dar ele s-au epuizat și am ajuns la sapă de lemn. Iată de ce vă rugăm să organizați de urgență alegeri parlamentare anticipate, în chiar iarna acestui an, în caz contrar mulți dintre noi nu vom ieși vii din această iarnă.

Vă rugăm, cu această ocazie, să schimbați sistemul electoral și să organizați alegeri de două feluri – și pe liste de partid, și pe circumscripții, fiindcă ne-am convins că cu cât mai mulți candidați sunt, cu atât mai multe provizii putem aduna. Vă rugăm de asemenea ca alegerile parlamentare să se organizeze o dată la doi ani, nu la patru, la fel și alegerile locale. În felul acesta, am avea în fiecare an alegeri și atunci problema supraviețuirii noastre s-ar rezolva de la sine.

Urmărim cu multă bucurie cum vă scărmănați unul pe altul în Alianță și ne mângâiem cu speranța că Alianța va pica și vom avea alegeri anticipate. Salvarea noastră e căderea Alianței, de aceea, vă rugăm, nu vă lăsați niciunul până nu ajungeți la alegeri anticipate.
Da, că mai era să uităm. Când o să schimbați sistemul electoral, vă rugăm să prevedeți ca o campanie electorală să nu dureze o lună. Experiența noastră electorală ne dovedește că o rezervă bună de ulei, macaroane și făină poate fi adunată doar într-o campanie electorală ce ar dura cel puțin jumătate de an.

În finalul Scrisorii deschise, țăranii își exprimă speranța că parlamentul va fi atent și sensibil la rugămintea lor, precizând că alegeri anticipate vor nu numai ei, ci toți țăranii din R. Moldova.

(Curier)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *