Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 07:48
Abonamente

Bună Dimineața 6 August 2012, ora 12:14    Din editia print

Marime Font

Ori educăm, ori castrăm

Patru nenorociţi, care s-au crezut suficient de maturi pentru a face sex, au violat o copilă. 

 
 

Şi pentru că fetiţa nu simţea „fiorul dragostei” mai întâi au bătut-o cu pumnii, vorba bărbatului - „au învăţat-o minte”, după care i-au profanat corpul nevinovat şi încă atât de fraged...

Vă aduceţi aminte ce scandal se iscase cu Legea castrării chimice prin martie? Cum se făcea că organizaţiile internaţionale îşi făceau griji mai mult pentru încălcarea drepturilor violatorilor, decât pentru soarta copiilor abuzaţi sexual, nu ştiu. Cică violatorii, inclusiv pedofilii, nu pot fi obligaţi să renunţe la „bărbăţia lor”. Cică astfel li s-ar încălca dreptul la „inviolabilitatea fizică”. S-a vorbit mult atunci despre situaţia delicată a violatorilor, despre cum s-ar fi procedat într-o ţară civilizată şi totuşi niciun cuvânt atât despre copiii violaţi, cât și despre educarea tinerilor excitaţi fără nicio idee de cultură a sexului.Cum va reacţiona copila, în cazul în care va supravieţui, atunci când psihologii îi vor spune că există viaţă şi după viol, că dragostea poate fi şi „plăcută” şi că bărbaţii pot fi iubitori? O viaţă, pentru noi, a valorat întotdeauna prea puţin. Nu am explicaţii…

Ne trebuia Legea castrării. Dacă tot nu le puteţi explica copiilor când, cu cine şi cum trebuie de făcut sex, atunci trecem la pedeapsa aspră. Ar mai fi ceva de spus, dar pentru alte ediţii.

Un articol de: Irina Papuc Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md