Bună Dimineața

Ori varza, ori capra!

O numesc limbă de stat, limbă oficială, limbă oficială de stat, limbă maternă, limba noastră – îi zic oricum, numai nu limba română.

Sărmanii funcționari! Jocurile politicienilor atât de tare i-au zăpăcit că ei nu mai știu, ori nu mai vor să-i zică limbii pe nume, și preferă să vorbească într-un limbaj de lemn, pe care parcă-l înțelegem, dar care poate fi lesne atribuit oricărei alte limbi de pe planeta Pământ.

Nu m-ar deranja atât de tare faptul că, atunci când eu le vorbesc funcționarilor despre limba română, ei îmi vorbesc despre limba de stat, dacă toată suflarea omenească ar recunoaște care este LIMBA acestui stat, dar în condițiile în care, și după 20 de ani de independență, jumătate din cetățenii statului moldav consideră că limba română și cea moldovenească sunt două limbi distincte, cred că ar trebui să spunem lucrurilor pe nume.

Ajunge să vorbim prin apropouri, dragi bugetari, demnitari, și să spunem numai lucruri care le convin și ăstora din Vest, și ălora din Est. Hotărâți-vă, odată, care este limba de stat și în care barcă urcați. Realitatea este crudă: ori capra, ori varza trebuie sacrificată!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *