Cultură

Orice fel de bariera nu va poate sta in cale

„Orice fel de bariera administrativa sau tehnica nu va poate sta in cale", le-a spus miercuri ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, celor 40 de tineri din R. Moldova, olimpici la limba romana si istorie, si profesorilor insotitori, participanti prin Programul „ARC" la Tabara de la Poiana Pinului, organizata in perioada 27 iulie – 2 august 2009.

„Este o dorinta absolut normala si naturala, din punctul nostru de vedere, sa stimulam interesul dumneavoastra pentru instruire si pentru educatie. Competitivitatea si performanta reprezinta un argument pentru Romania si R. Moldova, pentru a arata lumii ca intr-adevar contam si ca exista valori in aceasta zona. Ceea ce le spunem copiilor nostri de aici va spunem si dumneavoastra: va asteapta o lume deschisa, o lume altfel decat cea in care am trait noi, cand eram de varsta voastra, si este foarte bine ca este asa. Orice fel de bariera administrativa sau tehnica nu va poate sta in cale.

Este dreptul dumneavoastra fundamental sa invatati oriunde in lume si sa intrati intr-o competitie onesta, morala si directa din punct de vedere profesional. Este datoria institutiilor oricarui stat european sa asigure egalitate de tratament si liberul acces la ceea ce inseamna educatie", a declarat ministrul la inceputul intalnirii, potrivit unui comunicat al MAE. De asemenea, ministrul Diaconescu a afirmat ca „din punctul de vedere al Romaniei, proiectul care imbina relatia interinstitutionala si raportarea acestei activitati la cetatean, este proiectul european”…
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *