Internațional

OSCE şi-a exprimat îngrijorarea faţă de acordul ACTA

OSCE a cerut respectarea libertăţii de exprimare, printr-o scrisoare adresată preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, potrivit AFP, citată de AGERPRES.

"Sînt îngrijorat în legătură cu acordul ACTA, care ar putea afecta libertatea de exprimare şi libera circulaţie a informaţiilor în era digitală", a explicat Dunja Mijatovic, reprezentantul OSCE pentru libertatea mass-media.

"Cred ca ar fi constructiv să realizăm o evaluare mai completă a efectelor pe care acordul le-ar putea avea asupra drepturilor fundamentale ale omului, în special asupra libertăţii de exprimare şi a dreptului la viaţă privată în Uniunea Europeana şi nu numai", a adăugat ea în scrisoarea dată publicităţii de OSCE.

Dunja Mijatovic a subliniat o serie de probleme, între care posibilitatea oferită de ACTA furnizorilor de acces pe Internet de a divulga informaţii referitoare la viaţa privată a celor bănuiţi de infracţiuni cu privire la dreptul de autor, fără decizia unei instanţe sau posibilitatea acestora de a face apel.

Sâmbătă, mai multe manifestaţii au fost organizate în Europa pentru a denunţa pericolele acordului ACTA. Noua lege care urmează să fie votată în vară în Parlamentul European ar putea închide toate site-urile care au conţinut fără drepturi de autor.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *