Actualitate

OSCE sprijină procesul de eliminare a surselor radioactive din Transnistria

Sursele de radiaţie ionizată se aflau în biblioteca din Tiraspol şi la o staţie de generare a energiei electrice. Ele au fost înlăturate şi transportate la un depozit special şi vor fi lichidate în conformitate cu standardele internaţionale. 

Codul galben de inundaţii a fost prelungit

Meteorologii au prelungit avertizarea de cod galben de inundaţii pentru raionul Briceni şi au emis o altă avertizare hidrologică pentru raioanele de sud ale Republicii Moldova, transmite IPN.

Până pe 15 aprilie creşterea nivelului apei va continua, în funcție de zonă cu 1,5-3,5 metri. Pe unele sectoare de sud ale Nistrului se prevede ieşirea apei în luncă şi inundarea parţială a terenurilor agricole din raionul Ştefan Vodă.

A decedat lovit de maşină pe trecerea de pietoni

Un bărbat de aproximativ 60 de ani a decedat la 6 aprilie, lovit de o maşină pe trecerea de pietoni. Accidentul a avut loc în capitală, la intersecţia străzilor I. Inculeţ şi P. Halippa. Identitatea victimei nu este deocamdată stabilită. Șoferul, în vârstă de 19 ani, este cercetat în stare de libertate, transmite IPN. Acesta riscă de la 3 până la 7 ani închisoare şi ridicarea carnetului de conducere timp de 4 ani.

Procesul Perju va fi finalizat în vară

Valeriu Moşneaga, procuror în dosarul poliţistului suspendat Ion Perju, învinuit de moartea tânărului Valeriu Boboc în noaptea protestelor din 7 spre 8 aprilie 2009, se aşteaptă că procesul va fi finalizat până în vară. El a declarat, pentru IPN, că, timp de aproape 3 ani, au fost audiate aproape 40 de persoane. La următoarea şedinţă de judecată apărarea va mai prezenta unele probe, după care ar putea avea loc şedinţa de prezentare a pledoariilor.

Ion Perju este suspendat din funcţia de poliţist, are statut de inculpat şi nu poate părăsi localitatea până la pronunţarea deciziei instanţei de judecată. Perju pledează nevinovat şi spune că cei care doresc să-l vadă după gratii sunt foştii săi colegi din Poliţia Criminală. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *